«… куди тікати? Треба захищати свою сім’ю та країну» – досвідчений судновий маляр змінив Гельсінкі на Ізмаїльський прикордонний загін

0 коментарів 23517 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїльському прикордонному загоні віднедавна служить місцевий мешканець, який до цього мав високооплачувану роботу у столиці Фінляндії. Там від заробляв на власний будинок тим, що навчився добре робити на батьківщині, – фарбував круїзні лайнери. У лютому 2022 року чоловік відмовився від перспективи чергового від’їзду та залишився в Україні, щоб захищати свою сім’ю та країну. Про це розповіли у прес-службі Ізмаїльського прикордонного загону.


У складі прикордонників Олександр проходить службу з серпня 2022 року за мобілізацією в Ізмаїльському прикордонному загоні. Нині керує автомобілем служби кінологічного забезпечення, що обладнаний для перевезення службових собак.

Після завершення Суворівського ПТУ у 2001 році отримав робітничу кваліфікацію водія-тракториста та пішов працювати водієм вантажівки на фірмі. Потім, навчившись нової для себе професії – маляр, з 2011 року починає працювати на Ізмаїльському судноремонтному заводі. Аби реалізувати мрію своєї власної родини – придбати будинок та авто, він у 2018 році працевлаштовується на суднобудівельний завод в місті Гельсінкі. Там він також працював маляром та фарбував величезні круїзні лайнери. Повномасштабна війна
застала його в Україні. Першого лютого він приїхав додому у відпустку та наприкінці лютого мав повернутися до Фінляндії.

«Сім’я тут, все, що нажите теж тут, куди тікати? Треба захищати свою сім’ю та країну», – зазначив Олександр.

В перші дні повномасштабної війни він просився до підрозділу територіальної оборони, але цей процес трохи затягнувся і він тимчасово повернувся працювати до Ізмаїльського судноремонтного заводу, допоки в серпні 2022 року з ТЦК та СП не прийшла повістка по якій він призивався до Ізмаїльського загону. Він сумлінно виконує свій військовий обов’язок та користується повагою серед побратимів.

Для нього, як і для багатьох українців, зараз є лише одна мрія – Перемога, а вже потім продовження своєї улюбленої справи.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x