Екоактивістам пощастило сфотографувати червонокнижного лісового кота у Тарутинському степу

0 коментарів 27351 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Екоактивісти Rewilding Ukraine нещодавно завітали в Тарутинський степ, де їх чекала неабияка вдача – їм вдалося сфотографувати лісового кота, який дуже рідко трапляється людям, є рідкісним, через що охороняється Червоною Книгою України. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на офіційну сторінку команди. 


“Ймовірно, кішка сиділа високо на дереві, грілася на сонечку та велично ігнорувала людей“, – підписали вдалі світлини автори та зазначили, що в Україні вид поширений у Карпатах, на Закарпатті, невеликі популяції збереглися на Одещині, Волині, Буковині. Всього в нашій країни вчені налічують близько 400-500 особин лісового кота.

Приємно відмітити, що цей рідкісний вид став повертатися до наших ландшафтів, у тому числі до Придунав’я, про що свідчать частіші зустрічі тварини з людьми.

Лісовий кіт відрізняється від домашнього більшими розмірами та кремезним тілом, коротшим пухнастим хвостом та характерним забарвленням хутра. Також, він поводить себе як дикий звір і зазвичай вправно ховається від людей. Вчені вважають, що лісові коти можуть схрещуватися з домашніми, тож в природі ви можете зустріти їхні гібриди з проміжними рисами.

Зазначимо, Rewilding Ukraine позиціонує себе як громадська організація, яка працює над відновленням природних ландшафтів, поверненням диких тварин та сталим розвитком громад.

Екоактивістам пощастило сфотографувати червонокнижного лісового кота у Тарутинському степу

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x