Через три місяці в Україні запустять єдиний державний реєстр зброї – МВС

0 коментарів 14175 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Рівно через три місяці, 23 червня, в Україні планують запустити єдиний державний реєстр зброї.


Про це заявив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в етері національного телемарафону «Єдині новини» в коментарі стосовно легалізації та обігу вогнепальної зброї в Україні.

«Перші кроки, які ми зараз робимо – це розробка єдиного державного реєстру зброї, щоб була можливість обмінюватися даними в електронному вигляді з суб’єктами господарювання і з іншими правоохоронними структурами», – наголосив очільник МВС, при цьому повідомивши, що запустити єдиний реєстр зброї МВС планує рівно через три місяці – 23 червня 2023 року.

Ігор Клименко зазначив, що в даному питанні «стоїть безпековий фактор, який ми маємо широкою громадськістю з експертами, з народними депутатами обговорити».

Він додав, що вся зброя, яка легально була видана громадянам на початку повномасштабного вторгнення, в т.ч. підрозділами Національної поліції, перебуває на обліку в єдиній базі.

«І ми не бачимо зараз проблем щодо контролю за її використанням», – підкреслив Міністр.

Також він додав, що відповідальність за обіг зброї після прийняття відповідного закону в другому читанні буде покладена першочергово на МВС і Національну поліцію.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x