Вперше за 30 років: розвідка Норвегії розповіла, що російські кораблі вийшли у море з ядерною зброєю

0 коментарів 18198 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Норвезька розвідувальна служба (NIS) опублікувала щорічну доповідь, в якій вказала, що російські кораблі Північного флоту вперше за 30 років почали виходити в море з ядерною тактичною зброєю на борту. У доповіді вказується, що під час холодної війни СРСР постійно виводив у море кораблі з ТЯЗ, але після розпаду СРСР це перестали робити.


«Центральна частина ядерного потенціалу розміщена на підводних човнах Північного флоту та надводних кораблях. Ядерна зброя є особливо серйозною загрозою в операціях, у яких можуть брати участь країни НАТО», — йдеться в документі.

Також за даними норвезької розвідки, ЗС РФ вивели більшу частину своїх військовослужбовців із частин на Кольському півострові біля кордону з Норвегією та Фінляндією, залишивши лише до однієї п’ятої від своєї чисельності. З розташованих у Печенському районі військових частин на фронт в Україні було відправлено три батальйонні групи чисельністю 3 тисячі осіб, з них половина вже загинула. Північний флот міг втратити до 100 танків і бронетранспортерів за 11 місяців війни росії в Україні.

“Російська держава стане більш авторитарною та мілітаризованою. Інтереси росії будуть несумісні з інтересами Заходу”, – заявив заступник директора Служби зовнішньої розвідки Норвегії Ларс Нордрум.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x