У найбільшій громаді Бессарабії створюється опорний навчальний заклад

0 коментарів 26379 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Саф’янівській сільській територіальній громаді триває розробка перспективного плану трансформації мережі закладів загальної середньої освіти. Зокрема, у громаді планується створити опорний навчальний заклад.


Як повідомили у сільраді, перший етап цієї важливої та відповідальної роботи проводився управлінням освіти та директорським корпусом шкіл громади у 2022 році.

“Проаналізовано динаміку народжуваності у населених пунктах з 2015 по 2021рік, транспортне сполучення між селами, мережу та наповнюваність класів у школах до 2027 року, контингент десятикласників до 2030-2031 навчального року та дев’ятикласників, які після завершення базової середньої освіти продовжують здобувати загальну середню освіту у професійних ліцеях, коледжах чи інших навчальних закладах. Це дало змогу визначити кількість академічних ліцеїв, які в перспективі зможуть забезпечувати якісну профільну освіту старшокласників та розробити проект перспективного плану трансформації мережі закладів загальної середньої освіти і створення опорних закладів у громаді”, – проінформували у адміністрації громади.

Наразі ця робота виведена на рівень старостинських округів, а потім – депутатського корпусу Саф’янівської сільської ради.

На минулому тижні відбулось засідання робочої групи по створенню опорного закладу в громаді. Такий заклад планується створити на базі Ларжанського закладу загальної середньої освіти.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x