Українське місто … та душа Європи: сьогодні у Парижі сталася гучна подія – історичний центр Одеси внесли під захист ЮНЕСКО

0 коментарів 17253 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні у Парижі сталася гуча подія – історичний центр Одеси внесли під захист ЮНЕСКО. Про це повідомив мер міста Генадій Труханов.


Він розповів, що рішення було прийнято під час позачергової сесії у столиці Франції.

“Одеса отримує високий статус у той час, коли наша країна дає жорстку відсіч російським окупантам та бореться за незалежність та недоторканість кордонів. Попри війну, попри спроби росіян завадити включенню Одеси до Основного списку справедливість все одно виявилася найсильнішою. І ми вкотре доводимо, що Одеса – це українське місто, а ще – душа Європи. Що й відображено в її унікальній спадщині, яку створювали європейці. І тепер ця спадщина – під надійним захистом”, – поділився новиною Труханов.

Він також подякував організації ЮНЕСКО, лідерам та урядам європейських країн, нашим порідненим містам за колосальну підтримку. Всім, хто допомагав на різних етапах.

“Ми це зробили, а отже, попереду новий рівень розвитку, нові можливості та нова Одеса – неповторне українське місто, де живуть неймовірні люди”, – йдеться у заяві мера.

Зазначимо, що статус об’єкта Світової спадщини дає такі переваги:

  • Додаткові гарантії збереження і цілісності унікальних природних і культурних комплексів.
  • Підвищує престиж територій і установ, які ними опікуються.
  • Сприяє популяризації включених у Список об’єктів і розвитку альтернативних видів природокористування (у першу чергу, екологічного туризму).
  • Забезпечує пріоритетність у залученні фінансових коштів для підтримки об’єктів Світової культурної і природної спадщини, у першу чергу, з Фонду Світової спадщини.
  • Сприяє організації моніторингу і контролю за станом збереження природних і культурних об’єктів.

Станом на 2021 рік у списку Світової спадщини перебували 1121 об’єкт (зокрема 869 культурних, 213 природних і 39  змішаних) з 167 країн

Українське місто ... та душа Європи: сьогодні у Парижі сталася гучна подія - історичний центр Одеси внесли під захист ЮНЕСКО

Українське місто ... та душа Європи: сьогодні у Парижі сталася гучна подія - історичний центр Одеси внесли під захист ЮНЕСКО

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x