У Бессарабії затримали митника, який вимагав хабарі з перевізника хасидів з Умані до Кишинева

0 коментарів 19521 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині правоохоронці затримали працівника управління боротьби з контрабандою ДМСУ, який вимагав неправомірну вигоду з перевізника, що здійснював перевозку хасидів з Умані до Кишинева через пункт пропуску у Білгород-Дністровському районі.


Як повідомили в ГУНП Одеської області, правопорушника «взяли на гарячому», після того, як він отримав від перевізника хасидів 700 доларів США за безперешкодний митний та прикордонний контроль при переміщенні іноземців з України.

Як стало відомо, правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що співробітник Управління боротьби з контрабандною в Одеської Державної міграційної служби України вимагає з перевізників неправомірну грошову винагороду за не створення штучних перешкод при митному та прикордонному контролі.

Реалізувавши цю інформацію, охоронці правопорядку встановили, що фігурант висловив вимогу водієві, який займається перевозкою хасидів з Умані до Кишинева, про надання неправомірної вигоди у розмірі 150 доларів США за один мікроавтобус з пасажирами за безперешкодне переміщення іноземців через державний кордон України.

Правопорушника затримали на пункті пропуску «Старокозаче-Тудора» (Білгород-Дністровський район), коли він  отримав від перевізника 700 доларів США.

В ході обшуку за місцем служби та проживання зловмисника правоохоронці вилучили гроші у вигляді національної валюти України та національних валют інших країн, отриманих злочинним шляхом, мобільні телефони, флешносії, інші предмети, які зберегли сліди вчинення злочину.

Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру в скоєні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Зазначимо, що вимагання службовою особою неправомірної вигоди, згідно з санкцією ч. 3 ст. 368 ККУ, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

У Бессарабії затримали митника, який вимагав хабарі з перевізника хасидів з Умані до Кишинева

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x