У Бессарабії визначили місця, де можна безпечно купатися на Водохреща: перелік

0 коментарів 26541 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Обласному управлінні ДСНС України опублікували спеціально відведених безпечних місць для купання в Одеській області, де на свято Водохреща будуть залучені для чергування рятувальники та співробітники екстрених служб.


Завтра, 19 січня православні віряни будуть відмічати свято Водохреща. Раніше, у населених пунктах Одеської області та Бессарабії зокрема, бажаючі зануритися у ополонку збиралися на узбережжях водойм, проте, цьогоріч війна внесла корективи у традиційне святкування.

Так, у Білгороді-Дністровському не буде освячень води та купань на Дністровському лимані, а у Ізмаїлі та Кілії не збиратимуться на березі Дунаю.

У свято Хрещення Господа нашого Ісуса Христа, за традицією, що склалася, ми роками вже звикли здійснювати Велике освячення води на річці Дунай біля стадіону, де багато хто поринав у Водохрещі. Цього року на жаль відбуватиметься Велике освячення води на Дунаї НЕ БУДЕ у зв’язку з тим, що в країні Військовий стан обстановка не спокійна і не безпечна, тим більше що вихід до річки біля стадіону закритий зі зрозумілих причин”, – зауважив у мережі Facebook Благочинний храмів Кілійського огруга, протоієрей Міхаїл Павлішин.

Відповідно до переліку, опублікованого рятувальниками, безпечно купатися на Водохреща можна буде у декількох водоймах Ізмаїльського району та Болградського районів.

Як повідомляла “БІ”, завтра у Рені буде організована купель, всіх охочих будуть кормити смачною юшкою.

“Шановні громадяни! Закликаємо вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних, дотримуватися правил поведінки на водоймах під час свята Водохреща і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку, за номером: 101!”, – зауважили рятувальники.

У Бессарабії визначили місця, де можна безпечно купатися на Водохреща: перелік У Бессарабії визначили місця, де можна безпечно купатися на Водохреща: перелік

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x