Міноборони купує для армії продукти у рази дорожче за ринкові, — ЗМІ

0 коментарів 24327 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Міністерстві оборони закуповують продукти для української армії дорожче до трьох разів. Журналісти порівняли ціни однієї з угод із цінниками столичних магазинів. Про це повідомляє видання Zn.ua, посилаючись на копію відповідного договору про закупівлю харчів оборонного відомства.


Видання отримало копію однієї з угод сукупною вартістю понад 13 мільярдів гривень. Договір було укладено наприкінці минулого року на послуги організації харчування на 2023 рік для військових частин Полтавщини, Сумщини, Київщини, Житомирщини, Чернігівщини та Черкащини.

У продуктовому каталозі для військових загалом сотні позицій, серед яких є навіть охолоджений осетер. Але ж ми розуміємо, що з усього цього асортименту солдатам поставлятимуть лише прості продукти. Тому саме їх і порівняли із цінами в мережі «Сільпо».

З’ясувалося, що ціни в контракті МО на найбільш ходові харчі завищені в 2–3 рази!

Отже, Міноборони законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва зараз близько 7 грн за штуку.

Картоплю замовили по 22 грн за кілограм, при цьому роздрібна ціна в магазині становить 8–9 грн.

Куряче стегно замовили по 120 грн за кілограм, а в магазині — 80 грн.

Причому порівнюємо ми із роздрібними цінами, в які вже закладено і прибуток виробника, і націнку магазину, вони апріорі вищі за гуртові. Більше порівнянь у нашій інфографіці.

Так, пильний читач зауважить, що у договорі мова не лише про закупівлю, а й про надання послуг харчування. Може тому й дорожче? Ні, якщо ви зануритеся у документ, то побачите, що послуги там дійсно є як окрема стаття видатків у 30 млн грн, тобто 0,2% від загальної суми контракту, навіть не 2% і точно не два рази.

Враховуючи, що загальна сума контракту 13,16 мільярда(!) гривень, виконавець – ТОВ «Актив компані» зі статутним капіталом у тисячу гривень, має на ньому непогано заробити.

Міноборони купує для армії продукти у рази дорожче за ринкові, — ЗМІ

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x