Днопоглиблення акваторії порту Рені планують закінчити у II кварталі 2023 року – АМПУ

0 коментарів 34425 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У 2022 році порт Рені показав найкращий результат роботи за всі роки незалежності України. Обсяг вантажопереробки у 2022 рік склав 6,8 млн тон, що у 6,5 разів вище за показники 2021 року (1,3 млн тон). Зараз у порту продовжуються активні роботи по днопоглибленню акваторії, які планують закінчити у II кварталі 2023 року.


Про це повідомив керівник Адміністрації морських портів України Олексій Востріков на своїй сторінці у Фейсбук.

“Ренійський морський порт один з небагатьох морських портів України, який не зупинив свою роботу через російську воєнну агресію та продовжує обробку морських та річних суден. Зростання вантажообігу збільшило доходи підприємства”, – зазначив очільник ренійського порту.

Він  нагадав, що з серпня 2022 року силами Днопоглиблюваного філіалу “АМПУ” ведуться активні роботи по днопоглибленню акваторії порту Рені з доведенням до паспортних глибин.

Наразі максимальна глибина біля морських причалів вже складає 7 метрів, що дозволяє приймати всі судна, осадка яких дозволяє пройти через підхідні канали. Орієнтовний термін закінчення експлуатаційного днопоглиблення заплановано на II квартал 2023р.

“Наразі Ренійський морський порт є одним з ключових портів України, який є важливою зв’язуючою ланкою між Україною та країнами Європи. Незважаючі на всі складності сьогодення, наше завдання у 2023 році продовжити відбудову та розвиток портової інфраструктуру нашої країни”, – підсумував Олексій Востріков.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x