У Болграді шахрай представився на вулиці перехожому співробітником СБУ і відібрав телефон

0 коментарів 17307 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Правопорушник ошукав двох співмістян. У знайомого попросив гітару і не повернув, а у незнайомця, представившись працівником СБУ, – забрав нібито для перевірки телефон.


Як повідомили в обласному ГУНП, до територіального відділу поліції звернувся 37-річний потерпілий і повідомив, що невідомий чоловік зупинив його на одній із вулиць міста та, відрекомендувавшись співробітником Служби безпеки України, запевнив про необхідність вилучення його мобільного телефону для проведення спеціальної перевірки у місті Києві. Довірливий громадянин виконав вимогу самозванця, а той пообіцяв повернути гаджет.

Оперативним шляхом працівники поліції встановили особу зловмисника. Ним виявися 41-річний житель районного центру, в суді на розгляді відносно якого наразі знаходяться обвинувальні акти, складені за таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 Кримінальним кодексом України) та носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 263 ККУ).

Чоловік зізнався правоохоронцям, що телефон, який він виманив у перехожого, здав до ломбарду, а отримані гроші витратив на розваги з товаришами.

Окрім цього, в ході досудового розслідування справи правоохоронці встановили, що кількома місяцями раніше фігурант ошукав 44-річного знайомого гітариста, видуривши у нього музичний інструмент. Правопорушник попросив по-приятельськи гітару взяти додому на кілька днів, а сам того ж дня продав її.

Поліцейські розшукали чуже майно та повернули його власникам, а на підставі зібраних доказів повідомили правопорушнику про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, передбаченому ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України, та шахрайстві, вчиненому повторно, за ч. 2 ст. 190 ККУ.

Наразі досудове розслідування триває. Поліцейські узагальнюють матеріали і готують обвинувальний акт до суду. Чоловіку загрожує покарання штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x