Геть бюрократію. Одещина – серед лідерів з цифровізації в Україні

0 коментарів 16848 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За показниками розвитку сфери цифрової трансформації, за 2022 рік Одеська область піднялася в рейтингу успішності серед усіх регіонів України, посівши друге місце, замість минулорічного 20-го. Завдяки покращенню рівня цифровізації, жителі регіону та ВПО відчули суттєві переваги простоти та зручності при отриманні базових і життєво необхідних послуг, особливо у випадках втрати паперових документів та неможливості їх швидкого відновлення в умовах воєнного стану. Про це повідомив заступник начальника Одеської ОВА Костянтин Гой.


Зокрема, Одещина однією з перших забезпечила підключення електронних сервісів шерингу копій цифрових документів з Дії у всій мережі управлінь соціального захисту населення, закладах освіти та закладах охорони здоров’я комунальної форми власності.

Також, в Одеській області забезпечено можливість у кожному, навіть найвіддаленішому куточку регіону, отримати комплексну послугу е -Малятко, що є одним з дієвих механізмів збереження часу та коштів при оформленні документів.
“Варто відзначити, що не зважаючи на те, що Одеська область є однією з найбільших серед інших областей України, на всій території забезпечено технічну можливість для розвитку доступу до мережі Інтернет, а також позитивну динаміку відкриття ЦНАП та ВРМ для якісного обслуговування та надання усього спектру державних послуг” – додав Костянтин Гой.
Одні з найкращих результатів Одеська область має і у сфері цифрової освіти, забезпечивши у повному обсязі доступ та реєстрацію вчителів на платформі ВШО.

За словами Костянтина Гоя, найближчим часом заплановано впровадження низки нових і зручних електронних сервісів та послуг, що здатні значно покращити взаємодію громадян з органами державної влади.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x