Житель Арциза понесе кримінальну відповідальність за систематичне знущання над співмешканкою

0 коментарів 18954 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


36-річний житель Арцизу через ревнощі систематично знущався над жінкою, погрожував їй побиттям та переслідував, коли вона йшла від нього. За свої дії чоловікові доведеться відповісти перед законом. 


Як розповіли у поліції, потерпіла кілька разів зверталася до правоохоронців по допомогу.

Відносно кривдника складали адміністративні матеріали за домашнє насильство, що передбачає стаття 173-2 КУпАП, виписували термінові заборонні приписи та застерігали: якщо він не змінить свого ставлення до цивільної дружини, на нього чекатиме суворіше покарання.

Суд визнавав чоловіка винним у вчиненні адміністративних правопорушень та призначав йому штрафи, а той вибачався перед жінкою і обіцяв виправитися, щоб вона повернулася. Але все каяття залишилося лише словами.

Оскільки кривдник продовжив вчиняти систематичне психологічне насильство відносно своєї співмешканки, поліцейські розпочали кримінальне провадження в рамках якого повідомили йому про підозру в домашньому насильстві, що передбачає стаття 126-1 Кримінального кодексу України, та, зібравши усі необхідні докази, скерували до суду обвинувальний акт.

Тепер, згідно з законодавством, чоловіку загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Правоохоронці закликають людей, які потерпають від домашнього насильства, не пробачати тиранам і не повертатися до них з жалю. В першу чергу, ви маєте піклуватися про себе, свою психологічну та фізичну безпеку.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x