Двох терористів, які готували теракти на Одещині, засудили до 15 років ув’язнення

0 коментарів 25353 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Двох громадян України засуджено за створення терористичної групи, участь у ній, готування до терористичного акту та незаконне виготовлення і зберігання вибухових речовин. Організатор та учасник терористичної групи готували теракти на Одещині. За вироком суду їм призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна кожному.


Як повідомили в Одеській обласній прокуратурі, прокурор у суді довів, що в серпні 2014 року мешканець Одеси, для привернення уваги громадськості до політичних поглядів прибічників так званого руху «антимайдан», створив терористичну групу з метою вчинення терактів на території міста Одеси та Одеської області.

Так, для готування першого терористичного акту – підриву залізничного мосту на території колишнього Комінтернівського району, злочинець залучив мешканця Закарпаття, який безпосередньо виготовив майже 16,5 кг вибухової речовини.

Протиправну діяльність злочинної групи припинили співробітники СБУ, внаслідок чого злочинний план не був доведений до кінця.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Одеської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду фігурантів засуджено за створення терористичної групи, участь у ній, готування до терористичного акту та незаконне виготовлення і зберігання вибухових речовин (ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 263-1 КК України).  Початок строку відбування покарання засудженим обчислюватимуть з дати їх затримання та реального виконання покарання.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x