ДБР закінчило перевірку Одеської митниці. Виявлено товарів на півтора мільярда гривень

0 коментарів 33858 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одеській митниці перевірили 133 нерозмитнених контейнерів, в яких виявили товарів на 1,5 млрд гривень. Через це ДБР надасть правову оцінку діям посадовців, які в умовах війни не вжили заходів для своєчасного поповнення держбюджету, передає “Бессарабія INFORM”. 


Нагадаємо, нерозмитнені контейнери виявили в жовтні, нещодавно в одному з них натрапили на гвинтокрил Мі-2. Під час інших обшуків слідчі знайшли елітні автомобілі, техніку, величезні партії взуття, у тому числі брендового, будівельні матеріали та устаткування.

Знайдений контрафакт планують продати, а гроші направлять в бюджет країни.

Посадовці, які взяли участь у махінаціях або не прийняли міри, аби запобігти цьому, будуть притягнуті до відповідальності.

“Впродовж тривалого часу посадовці митниці не вжили жодних заходів щодо передачі виявленого товару уповноваженим органам для їх реалізації та направлення коштів у дохід держави. Ймовірно, йдеться про схему ухиляння від сплати податків, що призводить до втрати бюджетом значних коштів. “Зокрема, буде дана правова оцінка діям посадовців митниці, які в умовах війни не вжили жодних заходів для своєчасного наповнення бюджету”, – наголосили в ДБР.

Документи на виявлені товари відсутні, як і відомості щодо більшості їхніх власників. Однак, зазначили в ДБР, деякі підприємці, дізнавшись про обшуки, виявили бажання повернути товар, сплативши відповідні штрафи та митні збори.

ДБР запевняє, все буде згідно з Законом і країні будуть відшкодовані всі кошти. Слідчі дії тривають.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x