Далекобійники скаржаться на величезні черги біля ПП на кордоні з Румунією в районі порому Орлівка-Ісакча – у фурах псується продукція

0 коментарів 28539 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сотні фур із товаром для українських споживачів скупчилися на румунському березі Дунаю біля поромної переправи в районі пропускного пункту «Ісакча». Далекобійники скаржаться, що вже тиждень стоять у черзі.


Як пише видання “Думська”, у румунській прикордонній поліції на скарги та обурення водіїв відповідають, що нічого не можуть вдіяти: мовляв, винна українська влада, а пункт пропуску «Орлівка» не працює. Українські прикордонники заперечують – ПП на українському березі працює стабільно і пропускає навіть більше одиниць транспорту, ніж повинен.

Українець Антон Лисенко пригнав свою фуру 20 листопада до пункту «Ісакча», зайнявши чергу на проходження кордону. За його словами, з того моменту черга не просунулася ні на метр.

«До Румунії пройшли плюс-мінус нормально, а не доїжджаючи п’яти кілометрів до кордону України перед КПП «Ісакча», нас поставили в полях, де понад сотня машин стоять без руху. Румунські поліцейські кажуть, що не працює український пункт пропуску «Орловка». У людей закінчується паливо, їжа, у багатьох псується — хурма, м’ясо, риба, мандарини. Допомоги немає, інформації немає», — розповідає він.

Антон обдзвонив усіх друзів, але ніхто нічим не може допомогти. Цікаву позицію зайняло українське посольство в Бухаресті — там навіть не захотіли розмовляти з далекобійником.

Зі свого боку українські прикордонники запевняють, що інформація не відповідає дійсності, а пункт пропуску «Орловка» працює.

Прессекретар ізмаїльського прикордонного загону Ігор Перегняк повідомив, що пункт пропуску працює на повну силу, а прикордонники і митники обслуговують за зміну набагато більше автомобілів, ніж передбачено документацією.

«Годину тому я особисто був на пропускному пункті «Орлівка», там здійснюються всі пропускні операції. Згідно з документами, ми маємо оформляти 120 вантажних машин на в’їзд і 120 на виїзд на добу, однак у зв’язку зі складною ситуацією і непрацюючими одеськими портами, ми оформляємо набагато більше», – зазначив підполковник.

Ситуація ускладнюється також тим, що рух поромів через Дунай здійснюється за графіком.

Багато хто зазначає, що і з нашого боку, в Орлівці, і з румунського, в Ісакчі, скупчилося багато «довгомірів», але до роботи прикордонних служб це не має жодного стосунку — пункти пропуску стабільно працюють.

Найімовірніше, відповідальність лежить на румунській владі, яка не може відрегулювати рух до свого пропускного пункту в Ісакче, тому в бесідах із нашими далекобійниками звинувачують українських прикордонників.

Далекобійники скаржаться на величезні черги біля ПП на кордоні з Румунією в районі порому Орлівка-Ісакча - у фурах псується продукція

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x