“Жодних приводів для паніки немає”: БІ дізналася, коли в Ізмаїлі розпочнеться опалювальний сезон та яким вiн буде

0 коментарів 35694 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Мінрегіоні заявили, що опалювальний сезон цього року в Україні розпочнеться вчасно та без жодних перенесень чи змін. “Бессарабія INFORM” поцікавилась у очільника найбільшого міста півдня Одещини – Ізмаїлу – про готовність теплопостачальної інфраструктури до зими. Ми спитали – чи очікувати зниження температурного мінімуму у житлових приміщеннях взимку та коли ізмаїльчанам чекати на теплі батареї.


На минулому тижні у 9 регіонах України, де зазвичай холоднішає значно раніше ніж на півдні, вже розпочалось підключення соціальних закладів до теплопостачання. Це, в першу чергу, соціальні об’єкти – медичні заклади, пологові будинки і таке інше. Що стосується житлового фонду, то в більшості міст старт постачання тепла планується в кінці жовтня. Якщо буде холодно до того – опалювальний сезон розпочнеться раніше, відповідно до температурних показників.

Коли дадуть тепло в Ізмаїлі та чи будуть особливості у цьому опалювального сезоні, “БІ” розпитала мера Андрія Абрамченко. Він зазначив, що опалювальний сезон 2022-2023 в місті, як завжди, безпосередньо залежить від погодних умов. Жодних приводів для паніки з цього приводу немає.

“Як зазвичай, опалення підключимо, коли середньодобова температура складатиме менше +8 градусів протягом трьох днів. Всі системи в місті перевірені, котельні готові до запуску”, – запевнив міський голова.

Щодо теплопостачання на соцоб’єктах та наскільки це доцільно за нинішніх умов, очільник міста відповів:

“Дивитимемося по ситуації – як відвідуватимуть діти школи та дитсадки. Соцоб’єкти – працюючі садки та лікарні – будемо підключати при необхідності, по погоді”.

Ми також спитали, чи варто очікувати ізмаїльчанам зниження температури в приміщеннях до мінімально допустимого значення цієї зими у +16 градусів, як про це розповідають у новинах:

“Жодних підстав для занепокоєння немає, топити менше не плануємо. При цьому місцева влада керуватиметься як чинними нормативами, так і розпорядженнями вищого керівництва. Як і в минулі роки, ми дотримуємось чинних норм, якою має бути температура у приміщеннях. Їх ніхто не скасовував”, – резюмував Андрій Абрамченко.

Нагадаємо, Виконком Ізмаїльської міської ради 28 вересня встановив нові тарифи на тепло, але поки в країні війна, платити ізмаїльчани будуть по-старому. В дію нові тарифи введуть тільки через 6 місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x