Вибух на Кримському мосту – випадковість чи робота українських спецслужб. Що про це говорять в Україні та Росії

4 коментаря 36585 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На мосту через Керченську протоку стався вибух, в результаті чого обвалилася частина автомобільного полотна. Рух автомобілів та поїздів мостом припинили, причину вибуху з’ясовують. При цьому попередні версії, що озвучуються, значно відрізняються. Так звана місцева влада анексованого півострова заявила, що на вантажному поїзді, що їхав мостом, нібито спалахнула цистерна з паливом. Російський Національний антитерористичний комітет заявив, що на Кримському мосту стався підрив вантажного автомобіля, що призвело до спалаху семи паливних цистерн залізничного складу. При цьому на відео, яке розповсюджується в мережі, не видно жодної пожежі, а одразу лунає потужний вибух. Щодо події вже висловилися офіційні особи в Україні та Росії. “Бессарабія INFORM” зібрала реакції російських та українських політиків та громадських діячів.


Що говорять у Росії

Глава так званого “парламенту” Криму Костантинов заявив, що дорожнє полотно на Кримському мосту пошкодили “українські вандали”. Водночас, його спільник Сергій Аксьонов, який називає себе головою Криму, закликає всіх заспокоїтися і не поширювати неправдиву інформацію.

Ведуча пропагандистського ток-шоу “60 хвилин” Ольга Скабєєва не вірить своїм очам.

“Дивлюсь і не вірю. Напевно, тепер ми щось зробимо. Напевно ж. Адже правда?”, – написал вона.

Вибух на Кримському мосту - випадковість чи робота українських спецслужб. Що про це говорять в Україні та Росії

Ще один пропагандист з інформаційного смітника Russia Today Антон Красовський просить почати бомбардувати українські міста, зокрема Одесу.

Вибух на Кримському мосту - випадковість чи робота українських спецслужб. Що про це говорять в Україні та Росії

При цьому, як повідомляє російське опозиційне видання Медуза, адміністрація Путіна розіслала пропагандистським ЗМІ рекомендації щодо висвітлення вибуху на Кримському мосту.

Короткий зміст «методички»

  • Робити акцент на тому, що міст не зруйнований, а лише пошкоджено полотно на автомобільній та залізничній частинах;
  • Підготовка до відновлювальних робіт вже розпочалася;
  • Мінтрансом запущено нові логістичні маршрути;
  • Запрацювала Керченська поромна переправа.

Що кажуть щодо вибуху в Україні

Одними з перших інцидент прокоментували у своєму телеграмі Збройні сили України.

“Ранок на Кримському мосту. Горять цистерни з пальним. Також зруйновано частину дорожнього полотна! Все буде Україна!”, – повідомили повітряні сили ЗСУ.

При цьому військові утрималися від коментування причин займання та пошкодження.

Радник керівника офісу президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк написав у себе в соцмережах лаконічно: “Крим, міст, початок. Все незаконне має бути зруйноване, все вкрадене — повернуто Україні, все російське окупаційне вигнано”.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України відреагував на те, що сталося жартом.

У Facebook Данилов прикріпив колаж зі змінених фото палаючого Кримського мосту та відеозапису з Мерилін Монро, що виконує пісню «Happy Birthday, Mr. President». Як відомо Путін вчора відзначив свій 70-й день народження.

Коментар на подію з’явився у телеграм-каналі Держприкордонслужби України.

“Окупанти стверджують, що загорілась цистерна з паливом. Рух мостом повністю закритий, готується запуск поромної переправи. От вам і добрий ранок”, – йдеться у повідомленні прикордонників.

Спікер Верховної ради Руслан Стефанчук пригадав слова мера Києва Віталія Кличка “міст втомився” про аварію на Шулявському мосту, які стали мемом.

“Доброго ранку, Україно! Цитуючи класика: “Кримський міст… втомився”, – написав Стефанчук у твіттері.

Інші офіційні особи поки не коментували ситуацію, але інтернет видання Українська правда написало з посиланням на свої джерела, що за підривом Кримського мосту нібито стоїть Служба безпеки України. Водночас у самій спецслужбі наразі офіційно не коментують свою участь у цій події.

Українські соцмережі вибухнули жартами і мемами

Інші українці також коментують новину з неабияким завзяттям і кажуть, що ранок дійсно виявився добрим.

Твіттер каналу “Ми не празднуєм” жартує з приводу коментарів росіян після вибухів на аеродромі Саки влітку цього року.

Журналіст Сергій Мельничук пригадав, що у Криму зараз “оксамитовий сезон”. “Оце я панімаю: оксамитовий сезон в Криму. Гарячий, як одна моя колишня”, – написав він у фейсбуці.

Також користувачі соцмереж вже діляться потенційною версією нової поштової марки, яка, вочевидь, користуватиметься не меншим попитом, ніж славетна марка з крейсером “Москва”.

марка

Інцидент на Кримському мосту цілком може увійти і до відомої серії фантиків із жувальної гумки “Love is…”, вважають користувачі соцмереж.

міст
guest

4 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Анонимно
Анонимно
1 год назад

Короче пробухали мост, пупкин обидется. аксёну труба.

МАМУЛЕЧКА!!!
МАМУЛЕЧКА!!!
1 год назад

А они вечно обиженныя – то на них посмотрели не так, то им “ножки Буша” невкусныя – вот же ж негодяи – aмериканцы – спасали пидорЮССов от голода 🙂

рубль
рубль
1 год назад

А, Москву – не взяли? А, рогатые пидоры?!

рубль
рубль
1 год назад

Ну когда уже возьмете Mоськву?! А то надоели рюсищ щвайнен:)))))

4
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x