Верховний суд України не зміг звільнити суддю, у якого виявили російське громадянство

0 коментарів 22032 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


СБУ виявила у голови Касаційного господарського суду України Богдана Львова російське громадянство, але звiльнити з посади його не вдалося, не вистачило одного голосу.


Ранiше у розслідуванні проєкту “Радіо Свобода” “Схеми”, опублікованому 15 вересня, журналiсти стверджували, що Богдан Львов має не лише українське громадянство, а й російське.

Також журналісти “Схем” виявили двокімнатну квартиру на Ленінградському шосе у Москві, якою володіють навпіл теща українського судді та його дружина Інна Львова. Суддя також мав частку у цій квартирі, але передав її у власність дружині за договором дарування, укладеним у 2012 році.

3 жовтня, СБУ підтвердила наявність російського паспорта у судді Верховного Суду.

Також сьогоднi відбулися збори суддів Касаційного господарського суду щодо дострокового звільнення судді Львова, але голосiв за його звiльнення не вистачило. Як повiдомили у Центрi протидії корупції, у голосуваннi взяли участь 39 осіб із 40 присутніх. За звільнення проголосувала 21 людина, проте для рішення треба був ще один голос (оскільки рішення вважається прийнятим, коли голосує більшість від тих що працює, а це 43 особи)”.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x