В Україні створена нова держустанова – Національне військове меморіальне кладовище

2 коментаря 17496 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про створення нової державної установи — Національного військового меморіального кладовища.


Про це повідомили в Міністерстві у справах ветеранів, у сфері управління якого діятиме новий держорган.

Саме Міністерство у справах ветеранів України є замовником будівництва Національного військового меморіального кладовища, яке здійснюватиметься коштом державного бюджету України.

В профільному міністерстві пояснили концепцію створюваного Національного військового меморіального кладовища. Це розміщений на спеціально відведеній земельній ділянці об’ємно-просторовий об’єкт, що включає військове кладовище, музейний комплекс, ритуальну будівлю та інші необхідні споруди для організації почесних поховань загиблих (померлих) осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, забезпечували виконання службових обов’язків та присяги на вірність народу України.

“Ухвалення даної постанови обумовлено необхідністю створення належних умов для організації поховань, увічнення та вшанування пам’яті на Національному військовому меморіальному кладовищі загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України. А також будівництва, утримання в належному стані та охорони кладовища”, – пояснила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Так, у поточну році чисельність працівників новоствореної державної установи становитиме 20 осіб із запланованої загальної чисельності 177 працівників. А у проекті держбюджету на 2023 рік на будівництво і утримання Національного військового меморіального кладовища передбачено майже 65 млн грн.

“Створення Національного військового меморіального кладовища закладе основу практичної реалізації державної політики гідного вшанування загиблих Захисників та Захисниць України. Фактично це започаткування основ культури пам’яті незалежної Української Держави про полеглих Воїнів. Ми маємо гідно вшановувати наших Героїв, які полягли за Україну, її суверенітет і територіальну цілісність”, – наголосила Юлія Лапутіна.

Зазначимо, Національні військові меморіальні кладовища — це світова практика вшанування воїнів, які віддали життя за свою країну. Аналогічні цвинтарі існують в США, Канаді, Франції, Польщі та інших країнах.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

Ахуеть! Как вас любят гомосаксы:)) – лишь бы подыхали и побольше:))

рубль
рубль
1 год назад

Вот мы своими чмобиками – кормим поросят, чтоб вы ели сало! Мы вас любим:))))

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x