В Рені з’явиться вулиця імені загиблого захисника Маріуполя Станіслава Топала, а у школі, де навчався Герой, встановлять меморіальну дошку

0 коментарів 23814 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У місті Рені увічнять пам’ять про загиблого захисника Маріуполя Станіслава Топала. Іменем полеглого воїна назвуть одну з вулиць міста, а на фасаді школи, де навчався Герой, встановлять меморіальну дошку. Про це повідомляє видання Рені-Одеса.


Педагогічний колектив, випускники Ренійської школи №1 звернулися до міської ради з проханням дозволити їм встановити на фасаді будівлі меморіальну дошку на згадку про випускника цієї школи Станіслава Топала, який загинув 3 квітня 2022 року під час захисту Маріуполя.

Кошти на виготовлення дошки вчителі, випускники та батьки зібрали самостійно, а гранітну плиту безкоштовно надав підприємець Сергій Лукіянченко. Напис і портрет виконав художник Олександр Кокалко.

Меморіальну дошку планують встановити на фасаді основного корпусу школи найближчим часом.

“Також хлопці зібрали кошти, щоб упорядкувати могилу однокласника, — розповідає колишній класний керівник Тетяна Кузнєцова. — Вони прибрали застарілі вінки та оформили поховання нашого героя у синьо-жовтих кольорах. Я дуже вдячна хлопцям, які залишилися такими ж дружніми і після закінчення школи.

Варто додати, що однокласники загиблого бійця ЗСУ вийшли з ініціативою перейменувати вулицю 25-ї Чапаєвської дивізії, назвавши її ім’ям Станіслава Топала. На громадських слуханнях, що відбулися в останніх числах вересня, ця пропозиція була підтримана одноголосно.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x