Щоб захистити здоров’я українців напередодні зими: уряд США надає Одеській області 20 тис. доз вакцини Pfizer-BioNTech

0 коментарів 20547 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 2,3 мільйони доз вакцини проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech, які надав уряд США в рамках ініціативи COVAX. Одеська область отримає 20 тис. доз. Мета допомоги – захист здоров’я українців напередодні зими. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я України. 


Зокрема, у місто Київ надійде більше 31 тисячі доз, Львівщина отримає понад 29 тисяч, Полтавщина – більше 23 тисяч, Харківська, Одеська та Київська області – близько 20 тис. доз.

Таким чином, наприкінці жовтня та на початку листопада в регіони надійде понад 332 тисячі вакцини.

“Ці 2,3 млн доз протиковідної вакцини Pfizer, отримані на безоплатній основі – що на сьогодні є найбільшим вантажем вакцин, який ми безкоштовно надали Україні – є одним із напрямів допомоги з боку США, мета якої – захистити здоров’я українців напередодні зими. Після його отримання, загальна кількість вакцин, наданих від початку пандемії, складає вже 6,4 млн доз», – зазначив тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістофер В. Сміт.

Вакцина призначена як для первинного курсу імунізації, так і для бустерної дози (першої та другої).

Зазначимо, що захворюваність на COVID-19 за останній тиждень, порівняно з попереднім, знизилась на 16,1%, зокрема серед дорослого населення – на 17,7%, серед дітей – на 4,7%.

Загалом за тиждень 17-23 жовтня захворіли в регіоні 1 тисяча 160 людей, а позаминулого тижня – 1 тисяча 383 особи. Дорослих 997 людей проти 1 тисячі 212 людей, а дітей – 163 проти 171. Знизився і рівень госпіталізації – на 23,4% (190 проти 248).

Захворюваність на COVID-19 в Одеській області за тиждень 3-9 жовтня зросла на 17,9% в порівнянні із тижнем 26 вересня – 2 жовтня.

За даними моніторингу, ріст захворюваності був зареєстрований у 28 громадах із 91. Найбільш інтенсивне зростання відмічалось в Подільській, Арцизькій, Великомихайлівській, Іванівській, Кілійській, Куяльницькій, Любашівській, Овідіопольській, Суворовській, Южненській та Яськівській ОТГ.

Раніше повідомлялося, що захворюваність на COVID-19 впродовж тижня з 12 по 18 вересня зросла у порівнянні із тижнем з 5 по 11 вересня зросла у 1,7 рази.

Втім, в Центрі зазначили, що вже третій рік поспіль у вересні фіксується сезонне підвищення рівня захворюваності на COVID-19, яке спадає в березні-квітні або ж на початку травня. Так, і в цьому році захворюваність почала стрімко зростати. Якщо потижнева захворюваність у серпні становила до 360 випадків, то вже у вересні цей показник склав 700, тобто зріс майже у два рази.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x