“Облава” на любителів незаконно порибалити на моторних човнах на Дністровському лимані – серед затриманих є і посадові особи

0 коментарів 23355 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За тиждень правоохоронці Білгород-Дністровського району викрили 11 правопорушників на маломірних плавзасобах. Серед рибалок були такі, що вже притягувалися до відповідальності за аналогічні правопорушення, а також дві посадові особи, що відповідальні за оформлення дозвільних документів на вихід суден на воду.


Згідно інформації обласного ГУНП, виявили жителів трьох місцевих громад працівники сектору водної поліції Білгород-Дністровського районного відділу поліції під час спільного рейду зі співробітниками екологічної служби Одеської області та Державної служби морського і річкового транспорту.

Чоловіки віком від 42-х до 52-х років вийшли на моторних човнах на Дністровських лиман порибалити, не потурбувавшись про те, щоб отримати документи на право керування плавзасобами, зареєструвати їх чи обладнати рятувальними засобами.

Відносно громадян, серед яких були дві посадові особи, що відповідальні за оформлення дозвільних документів на вихід суден на воду, загалом склали адміністративні постанови за чотирма статтями: частиною 1 статті 116 (порушення правил охорони порядку та безпеки плавання малих, спортивних суден і водних мотоциклів, а саме керування судноводіями малими суднами, на борту яких немає необхідних рятувальних засобів), частиною 2 статті 116-1 (порушення правил випуску судна у плавання або допуск до керування судном осіб, які не мають відповідного документа, а саме повторний протягом року випуск у плавання судна, члени екіпажу якого не мають відповідної кваліфікації), частиною 1 статті 116-3 (порушення правил реєстрації суден, а саме  неповідомлення органу реєстрації судна про будь-які зміни технічних відомостей, що підлягають внесенню у встановленому порядку до Суднової книги України, протягом двох тижнів з дня настання таких змін) та частиною 1 статті 117 (порушення правил користування малими, спортивними суднами та водними мотоциклами) КупАП.

Згідно з законодавством, правопорушники зобов’язані сплатити штраф у розмірі від 25-ти до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поліцейські зауважують:

“Користуватися маломірними суднами дозволено тільки тим людям, які отримали свідоцтво про право управління ними відповідного класу. Судно необхідно зареєструвати та приписати до бази-стоянки. Також на нього треба нанести бортовий реєстраційний номер. Обов’язковий щорічний технічний огляд. Під час плавання на безпалубному маломірному судні пасажири та члени екіпажу повинні бути одягнені в рятувальні жилети”.

"Облава" на любителів незаконно порибалити на моторних човнах на Дністровському лимані - серед затриманих є і посадові особи

"Облава" на любителів незаконно порибалити на моторних човнах на Дністровському лимані - серед затриманих є і посадові особи

"Облава" на любителів незаконно порибалити на моторних човнах на Дністровському лимані - серед затриманих є і посадові особи

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x