Мешканцю Ізмаїлу, який систематично залякував і ображав стареньку матір, загрожує тюрма

0 коментарів 15228 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїлі 35-річному місцевому мешканцю повідомили про підозру у сімейному насильстві за систематичне моральне насильство відносно старенької мами. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на місцеве відділення поліції.


Зазнавала словесної агресії 72-річна пенсіонерка протягом двох років – син ображав її і погрожував побиттям після вживання алкоголю. Через це чоловік неодноразово мав проблеми з правоохоронцями, які намагалися врозумити кривдника.

«Інспектори сектору протидії домашньому насильству не раз складали відносно кривдника адміністративні матеріали за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП. Суд зобов’язував його сплатити штраф. Часто потерпіла жаліла сина, просила, щоб не карали. Чоловік йшов на примирення, обіцяв більше не ображати матір», – розповіла інспекторка сектору протидії домашнього насильства Ізмаїльського відділу поліції Валентина Іванова.

Однак, не зважаючи на адміністративні стягнення, профілактичні бесіди та попередження про кримінальну відповідальність, громадянин не змінив поведінку. Тому слідчі під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури повідомили йому про підозру в домашньому насильстві, передбаченому статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Тепер, згідно з законодавством, чоловіку загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Поліцейські наголошують: якщо ви потерпаєте від фізичного, психологічного, сексуального чи економічного насильства в сім’ї, не замовчуйте, а відразу ж звертайтеся по допомогу. Телефонуйте на спецлінію «102» або урядову гарячу лінію за номером 1547, фахівці якої надають консультацію та підтримку постраждалим. Максимально вичерпну інформацію про домашнє насильство, підтримку та допомогу в цьому питанні також надасть чат-бот МВС.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x