Голова Ізмаїльської РВА розповів про основні причини пожеж у плавнях у Дельті Дунаю та про кроки, які робляться для їх ліквідації

3 коментаря 45954 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Основною причиною масштабних пожеж у Стенцівсько-Жебріянівських плавнях поблизу Вилкового, які виникли цієї осені і не вщухають вже понад 2 тижні, є посуха, кліматичні зміни і зневоднення цих територій. Про це у коментарі “Бессарабії INFORM” повідомив голова Ізмаїльської районної військової адміністрації Родіон Абашев. 


“Загоряння очерету у вилківських плавнях відбуваються кожного року. Частіше за все вони виникають внаслідок того, що люди, виїжджаючи на відпочинок на природі, не гасять за собою вогнища, внаслідок чого стаються загоряння. Зазвичай такі пожежі мають локальний характер. Але в цьому році вони набули особливо великого масштабу. Це пов’язано, у першу чергу, з тим, що рівень Дунаю був дуже низький і плавні практично не були заповнені водою, вони фактично висихають. Зрозуміло, що коли очерет стояв у воді, вогонь не так сильно розповсюджувався. Ця проблема стосується не тільки плавнів, а й всіх придунайських озер”, – розповів “БІ” очільник району.

Родіон Абашев зазначив, що Одеська ОВА прикладає багато зусиль, аби вплинути на ситуацію. Зокрема, в рамках заходів з протипожежної безпеки облдержадміністрацією ще 27 вересня були видані дозволи на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду загально-державного значення (заготівля очерету). Їх отримали ФОП Чернов С.С. та ТОВ “ДОМ” (документи дивіться нижче).

Також нагадаємо, що декілька тижнів тому, аби розібратися з проблемами придунайських водойм та водосховищ, до Бессарабії приїздив особисто начальник Одеської ОВА Максим Марченко. За результатами наради було прийнято ряд рішень по заповненню озер і, в тому числі, Стенцівсько-Жебріянівських плавнів.

“Робота по розчистці каналів вже розпочалась. Зокрема, днями почалась розчистка каналів, які підживлюють плавні, де зараз відбуваються пожежі. Обласна адміністрація виділила на ці заходи паливо – Кілійське управління водного господарства його вже отримало і проводить ці роботи. Що це дасть? При підйомі рівня води у Дунаї плавні заповняться і ця проблема, яка є зараз, в майбутньому, якщо і не зникне повністю, то вже не матиме таких масштабних наслідків”, – коментує голова Ізмаїльської РВА Родіон Абашев.

За його словами служби, які повинні займатися ліквідацією надзвичайної події, тримають ситуацію на контролі – ДСНС проводить постійний моніторинг напрямку розповсюдження пожежі, аерофотозйомку, виставлені пости з метою недопущення перекидання вогню на проїжджі частини, житлові будинки, сільгоспоб’єкти. Паралельно з нашими українськими рятувальниками постійний моніторинг ситуації також проводять наші румунські сусіди. Наразі ними проводиться супутникова зйомка, яка дозволить визначити масштаби цієї пожежі.

“Нажаль, зараз фіксується посилення вітру, що в свою чергу призводить до посилення пожежі”, – відмічають у райдержадміністрації.

Сьогодні, 13 жовтня, в результаті зміни напрямку вітру наслідки плавневих пожеж відчули на собі навить мешканці Ізмаїлу – у другій половині дня місто накрила димова завіса. У Вилковому, Приморському, Мирному, Кілії населення вже декілька днів потерпає від смогу та попелу, який розповсюджується на десятки кілометрів від палаючого очерету.

Згідно інформації від Дунайського біосферного заповідника, отриманої сьогодні увечері, пожежа дійшла до західного краю плавнів і вперлась вже в Міжколгоспний канал. Це дає надію на те, що вже сьогодні-завтра вогонь вщухне.

Голова Ізмаїльської РВА розповів про основні причини пожеж у плавнях у Дельті Дунаю та про кроки, які робляться для їх ліквідації Голова Ізмаїльської РВА розповів про основні причини пожеж у плавнях у Дельті Дунаю та про кроки, які робляться для їх ліквідації

guest

3 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Дима
Дима
1 год назад

Родион, ты не прав. Основная причина регулярных пожаров в плавнях это поджоги. А меры против этого эффективные только отстреливать и топить; лучше профилактически. И не надо говорить, что это не наш метод. Вы же ещё не пробовали.. Ахахахх!!

РЮССКИЙ ПИДОРОСС ГОРИТ ЯРЧЕ! И ВОНЮЧЕЕ :)))))))
РЮССКИЙ ПИДОРОСС ГОРИТ ЯРЧЕ! И ВОНЮЧЕЕ :)))))))
1 год назад

Как бы то ни было, СВЯТОЕ ДЕЛО напомнить тем, кто забыл или пропустил: “Синдбад”; оно же “Сварог”; оно же гoндон марки “рубль” (в близком кругу также рублядь, срублядь, хрюблядь, пидорублядь); оно же “Нойман”, оно же “крепс”, оно же “каяма”, оно же “Клик”, оно же “Гость”, оно же “Прохожий”, оно же “Горожанин”, оно же “МИха”, оно же “Ирэн”, оно же иногда {прости, Г-споди} “АТБ” (!!!), оно же изредка даже “Федip”; оно же просто штатный бот-ватник, кaкающий в последнее время анонимно (так как зaтрaвили) или подписываясь фразами вроде “Неважно” и “Как то так” вместо ника – уже РОВНО ДВА МЕСЯЦА как официально ПETУШАРА!!!
Подробнее – в комментах к новости:

https://bessarabiainform.com/2022/07/odesskuyu-oblast-atakovali-4-raketami-odna-popala-v-obekt-infrastruktury/

Вася
Вася
1 год назад

Абашев боится признать, что причиной пожара является поджег .А полиция не хочет искать поджигателей.

3
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x