Аналітики ISW оцінили удари по Чорноморському флоту Росії, назвавши її “стриманою відповіддю на бомбардування українських міст”

0 коментарів 37800 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Атаку на фрегат класу “Григорович” Чорноморського флоту РФ біля Севастополя, ймовірно, вчинили Збройні сили України. Однак це лише стримана відповідь на бомбардування українських міст. Про це повідомляють у Інституті вивчення війни (ISW).


Зазначається, що кадри із соціальних мереж задокументували невідому кількість безпілотних надводних апаратів, які завдали удару щонайменше по одному фрегату класу “Григорович” у Севастополі 29 жовтня.

Росіяни не визнали жодних пошкоджень фрегата класу “Григорович”, подібно до того, як Міністерство оборони Росії заперечувало будь-які пошкодження крейсера “Москва”.

У ISW нагадують, що напади на військові судна у воєнний час є законними актами війни, а не терористичними атаками. Рішення України завдати удару по фрегату з “Калібром” у цей час має сенс, враховуючи посилення російської кампанії з ударів по енергетичній інфраструктурі.

“Якби Київ віддав наказ про цю атаку, це було б пропорційною, навіть стриманою відповіддю на масштабну російську кампанію стратегічних бомбардувань цивільних об’єктів по всій Україні протягом останніх кількох тижнів”, – пишуть аналітики.

Чорноморський флот має три фрегати класу “Григорович”, кожен із яких здатний запускати крилаті ракети “Калібр”.

Нагадаємо, 29 жовтня в Криму заявили про чергову “атаку” БПЛА. В Україні повідомили, що у Севастопольській бухті міг вибухнути десантний корабель “Адмірал Макаров” із “Калібрами” на борту.

Українські військові поки що не мають офіційного підтвердження знищення кораблів Чорноморського флоту РФ після “атаки” БПЛА в Севастопольській бухті в суботу, 29 жовтня. Але вони не відкидають такої можливості.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x