Звертайтеся вчасно до лікарів: ковід забрав життя 92-річного жителя Болградського району

0 коментарів 18630 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Коронавірус продовжує забирати життя людей похилого віку, які і досі знаходяться в зоні ризику. Підступне захворювання стало причиною смерті 92-річного жителя Василівської громади, який пізно звернувся по допомогу лікарів. Про це стало відомо під час апаратної наради у Болградській міській раді.


Про ситуацію з захворюваністю на ковід звітували очільники двох медичних установ Болградської громади.

«Якщо в перші два тижні вересня ми фіксували по 40-45 випадків за сім днів, то на третій – 41. Тобто можна говорити про стабілізацію ситуації із захворюваністю на «ковід». Вселяє оптимізм і той факт, що, на відміну від минулих років, у хворих на короновірусну інфекцію рідше зустрічається пневмонія. А якщо і є, то, як правило, легкої форми. З тяжкою формою пацієнтів госпіталізуємо до медустанов Ізмаїла та Арцизу», – розповів головний лікар КНП «Болградський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Ігор Великсар.
Як повідомляють у Болградській міській раді, натомість зросли випадки захворювання на ГРВІ.
Проте, це не привід займатися самолікуванням, адже під звичайною на вигляд застудою якраз і може ховатися підступний «ковід». На це звернув увагу генеральний директор КНП «Болградська ЦРЛ» Віктор Дішлі.

«Ми виявляємо зараз щодня по п’ять хворих. У тому числі й діти – 4-8 років. На жаль, ми вже маємо смерть внаслідок «ковіду». Це 92-річний житель Василівської громади, який вступив до лікарні вже з 80-відсотковою поразкою легень. Він нікуди не звертався за медичною допомогою, лікувався сам. Але ми вже нічим не змогли йому допомогти. Іншими словами, у групі ризику, як і раніше, залишаються люди старшого покоління, а також володарі хронічних захворювань. Тому дуже важливо вчасно звертатися до лікарів. Це допоможе не лише швидше вилікуватись, а й зберегти життя», – наголосив лікар.

Звертайтеся вчасно до лікарів: ковід забрав життя 92-річного жителя Болградського районуФото: Болградська міська рада

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x