Захопити Одесу ворог не має жодного шансу – речник ОВА Братчук відповів на провокаційну статтю Bloomberg

3 коментаря 27621 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Росія не має жодного шансу захопити Одесу, як розраховують у кремлі. Оборона міста вдосконалюється з кожним днем, тому наміри путіна відносно захоплення Харкова та Одеси після мобілізації росіян не мають сенсу. Так, речник Одеської ОВА Сергій Братчук прокоментував статтю «Bloomberg», яку активно обговорюють з учорашнього дня. Також він поділився інформацією стосовно загрози атак Одеської області безпілотниками та поведінки громадян під час повітряних тривог. Про це “Бессарабія INFORM” з’ясувала з перегляду єфіру на Media Center Ukraine.


Стосовно атак Одеси іранськими дронами Братчука запитали, яку мету переслідує ворог – це полігон намацування слабких місць чи мета залякати українських військових?

“Вони (росіяни – ред.) дійсно намагалися використовувати дрони-камікадзе з цих причин. Були намагання знищити об’єкти критичної інфраструктури. Удари планувались по припортовій зоні, потім атака на адмінбудівлю в центрі міста. Ворог спробував все це. Наши сили ППО вдало відпрацювали і мають зараз певний алгоритм дій на майбутнє”, – відповів речник.

Він відзначив, що повторення атак можуть бути на територіях як Одеси, так і області, проте військові до них готові.

Звернувшись до мешканців Одеської області, Братчук нагадав, що останні події – яскраве підтвердження, що треба реагувати на сигнали повітряної тривоги. Як вибухова хвиля, так і уламки від дронів створюють загрозу для життя та здоров’я людей. Крім цього, фото- та відео-з’йомка можуть коштувати життя.

Щодо ймовірної атаки дронами по торгівельним центрам та супермаркетам, про що нещодавно повідомила Наталія Гуменюк, вона насправді існує. Це ще раз нагадує про постійну загрозу ударів з будь-якого знаряддя. Навіть якщо не дрони, то з іншого озброєння можуть бути удари в цей час. Тому під час тривоги всі магазини повинні зачинятися, а люди – ховатися.

Братчук також підкреслив, що психологічний тиск на населення від останніх дій, звичайно, присутній.

Щодо запитання про статтю Bloomberg, у якій сказано, що Путін розраховує захопити Харків та Одесу після мобілізації. Братчук заявив, що росія не має жодних шансів захопити Одесу, а оборона міста вдосконалюється з кожним днем.

“Вона (система оборони – ред.) вибудовувалася із 24 лютого так, щоб жоден ворог не зміг сюди ні суходолом, ні морем проникнути. Сьогодні, коли ми говоримо про морську десантну операцію, ризик цей залишається, адже є чорноморський флот рф. Але наразі немає приготувань до цієї дуже коштовної операції. Крім того, вона має бути забезпечена з суходолу або з повітря. На суходолі просування ворога немає, навпаки, на південному напрямку, хоч повільно, але просуваються наші ЗСУ”, — сказав Братчук.

Як раніше повідомляла БІ, видання “Bloomberg” в своїй статті заявило, що після оголошеної мобілізації росія зможе повернути собі ініціативу на полі бою, просунутися вглиб України та захопити кілька великих міст, серед яких Харків та Одеса. У своїх заявах вони посилалися на чиновників та джерела, близькі до кремля.

 

guest

3 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Дима
Дима
1 год назад

Говорят, что если сейчас похоронить путина и предоставить возможность всем желающим сходить по большому на его могилу, то вырастет такая куча из фекалий, что последний, кто на неё заберётся, сможет пожать руки космонавтам на МКС.. Ахахахахахх!!

рубль
рубль
1 год назад

:)))))) ой, дурак!:))))))))

рубль
рубль
1 год назад

Вот я рyсский не дурак, сосу кaдырковския писюны в сортире гyндяевых! Ляпотааа!!!

3
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x