Всі засоби хороші: науковці Ізмаїльського гуманітарного університету складуть стратегію розвитку громад Болградщини, щоб привабити інвесторів

0 коментарів 21168 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Науковці Ізмаїльського державного гуманітарного університету розроблять стратегію розвитку кожної громади Болградського району. Про це з ректором закладу домовився голова Болградської районної військової адміністрації Генадій Бамбура. Для чого це потрібно, і як має працювати, з посиланням на пресс-службу РВА розповість “Бессарабія INFORM”.


Фахівці пояснюють – Стратегія не є обов’язковим документом, як план соціально-економічного розвитку, але дає перевагу для залучення інвесторів або грантових коштів. Також він формує позитивне враження донорів чи інвесторів, доводить серйозність намірів. Це довготривалий план на 5–10 років, який демонструє, як має розвиватися громада у всіх сферах своєї діяльності.

На думку начальника Болградської РВА, документ не повинен бути ідеальним і універсальним, а має відповідати потребам громади та сьогоденню, бажанням та думкам населення, а також бути зрозумілим кожному. Обов’язково усі громади повинні його розробити окремо за допомогою науковців. Цей симбіоз практичної сторони з науковою може надати серйозний результат економічному розвитку.

Крім того, Геннадій Бамбура обговорив з фахівцями Ізмаїльського державного гуманітарного університету можливість розробки для громад району комплексного плану просторового розвитку. Науковці зазначили, що готові надати громадам послуги з розробки зазначеного документу.

На даний час над розробкою зазначеного документу з науковцями Ізмаїльського державного гуманітарного університету працюють Криничнеська, Кубейська, Тарутинська та Василівська громади.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x