В Україні ратифікували Угоду про участь в програмі ЄС для клімату і довкілля: що може змінитися для Бессарабії

0 коментарів 15876 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Верховна Рада України схвалила поданий президентом України Володимиром Зеленським законопроєкт №0167 “Про ратифікацію Угоди між Україною та ЄС про участь України у Програмі ЄС LIFE – Програмі дій з довкілля та клімату”. Ратифікація Угоди відкрила перед країною джерела фінансування, які раніше були недоступні, повідомляє Міндовкілля у Facebook.


“В умовах протистояння російській агресії, коли практично усі фінансові ресурси йдуть на оборону країни, партнерство у рамках програми LIFE є надважливим і пріоритетним для захисту та відновлення довкілля”, – підкреслив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Програма LIFE є інструментом у ЄС для фінансування проєктів захисту довкілля та кліматичних заходів, яка працює з 1992 року та співфінансує понад 5500 проєктів у ЄС та за його межами.Ця програма підтримує державні органи, неурядові організації та приватних суб’єктів, особливо малі та середні підприємства, у переході до сталої, енергоефективної, відновлюваної, кліматично нейтральної та стійкої економіки, тим самим сприяючи її сталому розвитку.

У 2021 році Україна була включена до списку країн, для яких доступне фінансування та відкрито можливість подання проєктів до програми LIFE.

“Приєднавшись до програми LIFE, Україна зможе отримати вигоду від фінансування, щоб допомогти відновити своє довкілля після руйнувань, спричинених російським вторгненням, будь то забруднення, руйнування екосистем чи інші довгострокові наслідки”, – пояснили в Єврокомісії.

В умовах війни така допомога від іноземних партнерів буде дуже актуальною, адже екологи Одещини ледь не щодня фіксують загибель дельфінів та інших морських жителів, які помирають у муках через використання у Чорному морі суднами країни-агресора гідролокаторів на підводних та надводних човнах, що створюють потужні звуки.

Окрім того, фінансування з ЄС може стати в нагоді і для Центру для реабілітації дельфінів і морський резерват для відтворення їх популяції, який планують створити у Одеській області.

 

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x