В Одеській області з’явиться Центр для реабілітації дельфінів і морський резерват для відтворення їх популяції

1 коментар 36099 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одеській області планують створення Центру для реабілітації дельфінів, вилучених з дельфінаріїв, перед їх випуском у Чорне море, а також великого по площі морського резервату для відтворення популяцій 3-х видів дельфінів та їх збереження.


Про це повідомив єколог Іван Русєв.

Він зазначив, що для створення цього проекту Національний природний парк “Тузлівські лимани” заручився підтримкою Міндовкілля. Зокрема, це стало приводом для візиту до нацпарку начальника Департаменту природно-заповідного фонду та земельних відносин Міндовкілля Едуарда Арустамяна.

“Я багато разів і послідовно писав, що всі дельфіни у дельфінаріях утримаються протизаконно і їх потрібно повертати до дикого морського середовища. Але в Україні немає такого Центру для реабілітації дельфінів перед випуском у Чорне море. І ось, нарешті, зараз є реальна підтримка Міндовкілля і ми починаємо працювати над проектом і шукати по світу небюджетні гроші на його створення”, – написав Русєв у Фейсбуці.

Керівник нацпарку Ірина Вихристюк та Едуард Рустамян виїхали разом до морського узбережжя на заповідну ділянку парку, де обговорили концепцію створення такого Центру.

Іван Русєв також повідомив, що окрім питання реадаптації дельфінів, вилучених з дельфінаріїв, є підтримка Департаменту ідеї нацпарку по створенню великого по площі морського резервату у Чорному морі для відтворення популяцій 3-х видів дельфінів та їх збереження, що особливо потребує після їх масової загибелі від війни, а також багаторічної загибелі до війни в браконьєрські та рибальські сітки.

В Одеській області з'явиться Центр для реабілітації дельфінів і морський резерват для відтворення їх популяції

В Одеській області з'явиться Центр для реабілітації дельфінів і морський резерват для відтворення їх популяції

В Одеській області з'явиться Центр для реабілітації дельфінів і морський резерват для відтворення їх популяції

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Дима
Дима
1 год назад

Щось подібне треба створити для українських заробітчан що повертаються з Заболоття.. Ахахахх!!!

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x