росія посилила покарання за дезертирство, здачу у полон та мародерство

2 коментаря 15498 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Держдума росії ввела в Кримінальний кодекс поняття “мобілізація”, “воєнний час”, “збройний конфлікт”, а також схвалила законопроєкт про відповідальність за дезертирство під час мобілізації або у воєнний час.


Поправками вводиться кілька нових статей КК рф: “Добровільна здача в полон “і “Мародерство”. За здачу в полон загрожує від трьох до 10 років позбавлення волі, якщо немає ознак державної зради. За мародерство – аж до 15 років колонії. У переліку обтяжуючих обставин з’являється вчинення злочину “в період мобілізації або воєнного стану, у воєнний час”.

Самовільне залишення частини в період мобілізації та воєнного стану каратиметься суворіше:

  • від двох до 10 діб – до 5 років позбавлення волі, а не до одного року;
  • від 10 до одного місяця – до 7 років позбавлення волі, а не до трьох років;
  • понад місяць – від 5 до 10 років колонії, а не до п’яти років.

Невиконання підлеглим наказу начальника, відданого в установленому порядку, в період воєнного стану, у воєнний час або в умовах збройного конфлікту або ведення бойових дій, а так само відмову від участі у військових або бойових діях будуть карати позбавленням волі на строк від двох до трьох років.

Також призвані на військові збори росіяни, що знаходяться в запасі, будуть нести кримінальну відповідальність за неявку або дезертирство нарівні з контрактниками і призовниками.

Наразі в російській столиці починається мобілізація на війну проти України. Жителям Москви почнуть видавати повістки.

Про це в Telegram повідомив речник начальника Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, посилаючись на джерела в РФ.

“Відсьогодні, як повідомляють деякі джерела саме на Московії, почнуть масово вручати повістки для москвичів. Тобто, зеки Пригожина (Євген Пригожин – соратник Володимира Путіна, який відповідає за формування ПВК Вагнера) не врятують так звану російську армію. Не врятують її і тік-ток війська (підрозділи Рамзана Кадирова) та інші бандити. Москва, готуйся – до твого улусу прийдуть чорні пакети з України. Зробіть висновки, ЗСУ дасть відповідь…”, – сказав Братчук.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

а хохлы тут причём?:)))

рубль
рубль
1 год назад

АА, при том что будут нас мочииить :)))))

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x