Перед приїздом місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС російські військові вивезли звідти всю техніку – Генштаб

2 коментаря 23787 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Російські військові вивезли свою військову техніку з території Запорізької атомної електростанції в Енергодарі в очікуванні візиту експертів МАГАТЕ, заявляє Генштаб ЗСУ. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, пише Українська правда.


“У зв’язку з приїздом комісії МАГАТЕ окупанти вивезли всю військову техніку з території Запорізької атомної електростанції. Близько 100 одиниць перемістили на завод “Атом Енергомаш”, решту – розосередили у найближчих населених пунктах”, – йдеться у повідомленні.

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) мала прибути на Запорізької АЕС 31 серпня, але дісталася туди лише 1 вересня.

Комісія добирался до ЗАЕС досить довго, росіяни не надали їй спецперепусток – і 14 експертів потрапили на захоплену станцію лише 1 вересня, пробули там 2,5 години, після чого на АЕС лишилося 5 представників місії.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі заявив, що команда МАГАТЕ збереже присутність на Запорізькій АЕС.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що попри домовленості з гендиректором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі місія потрапила на Запорізьку АЕС без незалежних журналістів. Про демілітаризацію ЗАЕС домовитися поки не вдалося.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

ТьФу на вас, ещё раз! – чертуганы вы обосранные:)))

рубль
рубль
1 год назад

Креститься, рогатые гости, мне патриарх Киpилл запретил, потому так:

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x