Громади Болградського та Білгород-Дністровського районів мають профінансувати місцеві пожежні команди – доручення ОВА

0 коментарів 17172 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одеській обласній військовій адміністрації пройшло засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку очолив голова Максим Марченко. Йшлося про реагування на надзвичайні ситуації, адже минулого, 2021 року, на території Одеської області в закладах освіти виникло 17 пожеж, що нанесло матеріальний збиток на суму понад 6,4 млн. грн. Присутні дійшли висновку, що потрібно посилити охоплення населених пунктів рятувальними станціями. 


Члени комісії заслухали інформацію про утворення та функціонування місцевих пожежно-рятувальних підрозділів — Центрів безпеки громадян.

За інформацією ГУ ДСНС в Одеській області, в Одеській області повинно функціонувати 144 місцевих пожежно-рятувальних підрозділи. На разі ж — функціонує лише 64. Погоджено 26 положень щодо створення у вересні місяці місцевих пожежно-рятувальних підрозділів в Роздільнянському – 7, в Болградському – 5, в Березівському – 4, в Подільському – 5, в Білгород-Дністровському – 2 та в Одеському районі створять 3 підрозділи.

Максим Марченко і комісія ТЕБ дали доручення громадам активізувати роботу, виділити кошти на фінансування у місцевих бюджетах вже існуючих місцевих пожежних команд, і спільно з ДСНС розробити та погодити положення про нові Центри безпеки громадян, тим паче, що сьогодні, для покращення матеріально-технічної бази, здійснюються заходи щодо передачі техніки з Головного управління ДСНС України в Одеській області для забезпечення функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x