Через посуху дуже обмілів Дунай – ситуація критична і вже заважає судноплавству

2 коментаря 33615 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Аномальна спека спровокувала обміління багатьох судноплавних річок у Європі. Серед них і Дунай. Через посуху рівень річки впав настільки, що місцеве судноплавство – як вантажне, так і пасажирське – опинилося під загрозою, повідомляє німецьке видання DW.


За словами голови департамента управління Нижнього Дунаю Ромео Соаре, ситуація на Дунаї — критична. Проте навігація ще можлива, і адміністрація формування працює над поглибленням дна річки, щоб покращити її пропускну здатність.

На румуно-болгарському кордоні розробляють стратегію днопоглиблення, а також планують вирити новий водний шлях: роботи вже розпочали. Фахівці пояснюють – на цій ділянці особливо проблематичним є рух великих вантажних суден.

Поступово ситуація на Нижньому Дунаї покращилася, зокрема прохідну осадку на ділянці біля румунської Хиршови вже збільшили до 2 метрів. Болгарський порт Русе деякий час був відрізаний від роботи через осадку у 1,3 м на вході — ділянку також поглибили до 2 метрів.

Але, згідно з прогнозами погоди, протягом найближчих місяців покращення ситуації на Дунаї не відбудеться, і не тільки в Румунії, а по всій протяжності річки. Тож тривалість робіт з днопоглиблення та прокладення нового водного шляху також невідома.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Гость
Гость
1 год назад

Пока фуры с зерном идут сплошным потоком по трассе- значит вода в Дунае есть !

Гость
Гость
1 год назад

Да, логика у нас у хРЮсских – наш конек! Но не такой, как у Екатерины вяликой…

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x