У Вилківській громаді виявили небезпечного для кукурудзи шкідника – запроваджено карантин

0 коментарів 22248 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З 5 серпня в Ізмаїльському районі, на території земель сільськогосподарського кооперативу «Агропрогрес», які знаходяться за межами села Приморське Вилківської міської ради, запроваджено карантинний режим по західному кукурудзяному жуку (DiabroticavirgiferavirgiferaLeConte).


Про це повідомляє  прес-служба РДА.

Карантин запроваджений на землі сільгоспгосподарства, загальною площею 30 га.

Фітосанітарні заходи з метою локалізації і ліквідації вогнища карантинного організму – західного кукурудзяного жука – затверджені Розпорядженням Ізмаїльської районної державної/військової адміністрації від 04.08.2022 № 91/ВА-2022“, – вказано в повідомленні райдержадміністрації.

Довідково:

Західний кукурудзяний жук ( Diabrotica) – небезпечний шкідник кукурудзи. Личинки західного кукурудзяного жука живляться корінням кукурудзи. Але при їх відсутності певний час можуть живитися корінням деяких злакових трав, на яких не здатні повноцінно розвиватись. Личинки живляться корінням кукурудзи, що призводить до зменшення кореневої маси, поганого розвитку коріння і ураження його гнилями, які надають йому бурого забарвлення. Ослаблені рослини стають сприйнятливішими до різних захворювань, за рахунок того, що жуки та личинки є переносниками різноманітних збудників захворювань кукурудзи: грибкових, бактеріальних, вірусних. Пошкоджені дорослі рослини під час сильних вітрів та дощів легко полягають, і стебло набуває форми «гусячої шиї». При цьому стає повністю або частково неможливий механізований збір врожаю. Найбільша шкодочинність західного кукурудзяного жука проявляється на тих полях, де відсутня сівозміна. При беззмінному вирощуванні кукурудзи значно зростає щільність популяції цього шкідника. Жуки живляться пилком, маточковими стовпчиками, незрілими зернами, листям кукурудзи. Крім цього, жуки можуть живитися пилком інших рослин з родин гарбузових, бобових, злакових, складноцвітих.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x