У Туреччині оголосили про початок військової операції у Сирії: завдано перших ударів

0 коментарів 19818 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Туреччині пізно ввечері у вівторок, 16 серпня, оголосили про початок військової операції проти курдських воєнізованих формувань. Відомо про удар турецької авіації по цілях на території Сирії, через який загинуло щонайменше 11 осіб. Туреччина називає курдів терористами, пише портал Слово і Діло.


Про це повідомляє Сіньхуа, із посиланням на дані правозахисної організації «Сирійська обсерваторія з прав людини».

Як повідомляється, жителів прикордонних із Сирією регіонів Туреччини було поінформовано про плани уряду за допомогою гучномовців із мечеті.

Згідно з даними ЗМІ, турецька авіація вже пролетіла над прикордонним районом Газіантеп і рухається по всій лінії зіткнення із Сирією.

Зазначається, що турки вдарили по сирійській військовій базі у північній провінції Алеппо поблизу кордону.

«Під час удару травми отримали восьмеро людей, а кількість загиблих може зрости через важко поранених», – йдеться у повідомленні видання.

При цьому, наразі незрозуміло, чи всі загиблі були військовослужбовцями.

«Авіаналіт трапився на тлі посилення Туреччиною ударів по північній та північно-східній Сирії у рамках кампанії Анкари проти курдських бойовиків», – повідомляє видання.

Також у соціальних мережах з’явилися фото та відео руху колон турецької військової техніки. У публікаціях стверджується, що одна з колон увійшла до сирійського міста Африна.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x