Цього тижня запрацює “транспортний безвіз” з Молдовою – що це означає

0 коментарів 22815 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З 1 вересня перевізники з України зможуть їздити у Молдову за новими спрощеними правилами.


Про це заявив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм у Telegram.

“Це останній крок до скасування дозвільного режиму з усіма країнами-сусідами. Після підписання “транспортного безвізу” з Європейським союзом Молдова залишалась єдиною країною на наших кордонах, з якою не було лібералізовано вантажні перевезення”, – повідомив Найєм.

Він пояснив, що з огляду на великий обсяг вантажів, який зараз їде у цьому напрямку, підписання двостороннього протоколу позбавить Україну ризиків зупинки експорту наших вантажів.

За даними Мінінфраструктури, минулого року загальний товарообіг між Україною та Молдовою виріс майже на третину у порівнянні з позаминулим роком. Та війна внесла свої корективи, і з огляду на блокування більшості українських портів, молдовський напрямок став ще більш важливим для українських вантажів.

Це вже друга велика транспортна подія у цьому напрямку за останній час. На початку минулого тижня Україна відновила сполучення на залізничній ділянці Березине – Басарабяска. Руху тут не було з 1999-го року.

“Ми порахували – тепер потік вантажів може вирости на 10 мільйонів тонн щороку”, – уточнив заступник міністра інфраструктури.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x