10% збір на операції з купівлі валюти може створити численні проблеми для бізнесу

2 коментаря 51408 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Законопроект, за яким імпортерам доведеться платити податок у 10% з кожної купівлі валюти під оплату імпорту, не вирішить проблеми з торгівельним балансом України, але створить численні проблеми для бізнесу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на директора Інституту соціально-економічної трансформації, керівника аналітичного центру мережі захисту національних інтересів “АНТС” Іллю Несходовського.


“У 2014 р., коли був запроваджений відповідний збір, він спрацював загалом позитивно для економіки і для бюджету. Зараз це недоречно, тому що в нас немає такого розриву в торгівельному сальдо, як було тоді. Крім того, нещодавно ухвалені два негативних для імпортерів рішення: скасування пільг з податків і збільшення офіційного курсу. Ці два моменти ще не відіграли, а ви ще додаєте 10%. Тобто, фактично відразу до ціни імпорту додаєте 35%”, – зазначив Несходовський.

На думку експерта, цей додатковий збір призведе тільки до схематозу під час імпорту – наприклад, з переуступкою боргу. Крім того, він зашкодить розвитку української економіки.

“У нас дуже багато імпортних комплектуючих і сировини. Тобто, іншими словами, ми сильно вдаримо по своєму виробництву”, – наголосив Несходовський.

Нагадаємо, раніше проти ініціативи уряду виступили у Європейській бізнес асоціації: там заявили, що продукція українського бізнесу втратить конкурентоспроможність на світовому ринку, а населенню доведеться платити більше за товари і послуги.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

так шо тамА – с курсом?$$$$$$$$? А, то перестали его писать и вывешивать, возле обменных пунктов! ( умная законодательная инициатива! – зрады!) как дети малые:))) – закрыл глаза и нет проблемы! А? ( по 8 грн., было – херово! Так наскакали – рогами и копытами!

рубль
рубль
1 год назад

Протестую!!! На рубли сия такса не должна раzпространяца, ет че же – пюсюны отрабатывать буду… почти беzплатно?!

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x