Росіяни вигадали абсурдні пояснення загибелі 40 полонених військових-українців в Оленівці

0 коментарів 37962 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У міноборони росії заявили, що в колонії в окупованій Оленівці на Донеччині загинули 40 українських військовополонених. Ще 75 бійців зазнали поранень. Сталося це, за їх словами, після атаки української армії. Ці поснення в ЗСУ називають абсурдом, про криваву провокацію в Оленівці розповів український 24 канал.


Цю заяву представника ворожого міноборони Ігоря Канашенкова поширили російські ЗМІ. Як сказав він, що вночі проти 29 липня Збройні Сили України атакували колонію в Оленівці американськими ракетами Himars. Окупанти навіть придумали пояснення такій версії. Мовляв, українські військові складають зброю, бо знають про “гуманне ставлення” російських солдатів до полонених. І саме тому командування “вирішило їх налякати”.

Як пишуть українські журналісти, така брехня не вкладається в голові. Повірити у те, що армія, яка кидає ракети в торгові центри, ґвалтує дітей і катує цивільне населення, “гуманно” ставиться до військових можуть хіба що зазомбовані пропагандою громадяни росії.

Окупанти хочуть спровокувати ЗСУ

Джерела 24 каналу у розвідці заявили, що така інформація – чергова провокація ворога. Адже усі постріли з Himars відстежують, а про те, що захисники Маріуполя перебувають в колонії в Оленівці, яка розташована майже на передовій, знали усі. Ніхто б не атакував місце, в якому перебувають наші герої.

росіяни завжди катували та вбивали військовополонених. За даними розвідки, вчора ворог спеціально злив моторошне відео кастрації українського захисника окупантами. Ймовірно, мета кремля – спровокувати ЗСУ на порушення міжнародного права й поширити серед російських солдатів наратив про “звірства ЗСУ”. Ворог робить це для того, щоб будь-яким способом затримати своїх бійців на Херсонщині.

У Генштабі заявили, що росіяни прицільно обстріляли колонію з артилерії

Згодом огидну брехню міноборони росії спростували й у Генштабі ЗСУ. Військові повідомили, що насправді ворог обстріляв полонених прицільним вогнем артилерії. Такий кривавий та цинічний злочин путінські солдати зробили, щоб приховати тортури над полоненими і розстріли.

“ЗСУ в повному обсязі неухильно дотримуються принципів та виконують норми міжнародного гуманітарного права, ніколи не вели та не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де ймовірно утримують військовополонених побратимів”,– наголосили у Генштабі.

Наразі встановлюють, скільки наших воїнів загинули через дії росіян в Оленівці.

Зауважимо, в СІЗО в Оленівці перебували полонені захисники Маріуполя, яких мали обміняти й повернути додому. Це військові, які вразили весь світ своєю мужність, адже не скорилася перед “другою армією” світу”.

На своїй офіційній сторінці у Фейсбук Генштаб висловився стосовно події наступним чином:

“Збройні сили російської федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де утримувалися зокрема і українські полонені. Російські окупанти, таким чином, переслідували свої злочинні цілі – звинуватити Україну у скоєнні “воєнних злочинів”, а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області. Наслідки обстрілу уточнюються. За інформацією командувача Ракетних військ і артилерії Командування Сухопутних військ ЗС України, по району населеного пункту Оленівка Збройні Сили України ракетних і артилерійських ударів не завдавали. Ракетні війська і артилерія ЗС України, завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї, завдають винятково точних ударів тільки по військових російських об’єктах. Збройні Сили України в повному обсязі неухильно дотримуються принципів та виконують норми міжнародного гуманітарного права, ніколи не вели та не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де ймовірно утримують військовополонених побратимів. Російський ворог продовжує свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України в обстрілах цивільної інфраструктури та населення, приховуючи цим власні підступні дії. Відтак, такі заяви про нібито обстріли цивільної інфраструктури та населення з боку Збройних Сил України є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе росія – країна-агресор, окупант і спонсор тероризму”.
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x