На Болградщині провели опитування щодо форми навчання дітей під час війни: як розподілилися голоси батьків

0 коментарів 46170 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Щойно в Україні почалася війна, Міністерство освіти і науки призупинило освітній процес у школах. Однак вже з 14 березня заклади освіти у більшості відновили навчання у дистанційному форматі.Попри те, що досвід дистанційного навчання при пандемії залишив безліч інструментів для здобуття освіти, дієвими вони виявилися не для всіх. Якою ж має бути освіта, коли по усій країні систематично лунають сирени повітряної тривоги? З цього приводу в Болградському районі було проведено моніторинг батьківської думки щодо форми початку навчання з 01 вересня. Про це повідомили у пресслужбі Болградської РВА.


Моніторинг проводився шляхом опитування, анкетування батьків. Під час опитування батьківської громадськості щодо вибору форми освітньої діяльності у 2022-2023 навчальному році було опитано 10 670 учасників в усіх громадах району.

З них більшість – 56%, або 6004 особи підтримують дистанційну форму навчання, 33 % батьків підтримують очну форму навчання, 9% підтримують змішану форму навчання, 13% не висловили свою точку зору.
Батьківська громадськість в Арцизькій, Болградській та Тарутинській громадах надали найбільший відсоток (83-58%) за навчання в дистанційній формі.
За очну форму навчання найбільший відсоток батьків проголосували в Городненській, Криничненській, Кубейській та Теплицькій громадах – від 55 до 52 %.
Результати батьківського опитування були направлені до Департаменту освіти та науки Одеської ОВА для прийняття рішення щодо форми навчання.
Водночас Міністерство освіти і науки радить педагогам проводити вдвічі менше занять, ніж у довоєнний час.
Решту часу варто присвятити роботі в асинхронному режимі:
• спілкуванню з дітьми у месенджерах;
• роботі з онлайн-ресурсами (ВШО, На урок тощо);
• виконанню дітьми вправ та завдань, що передбачають психологічне розвантаження, техніки врегулювання емоційного стану тощо.
МОН наголошує, що методи роботи з учнями слід добирати відповідно до навчального предмета, віку школярів та їхніх інтересів. Вчителям радять надавати перевагу пошуковим та творчим методам роботи.

На даний час в Болградському районі проводиться підготовка закладів освіти до очного формату навчання у 2022-2023 навчальному році. Але остаточне рішення буде прийнято начальником Одеської обласної військової адміністрації, виходячи з безпечної ситуації, яка складеться в області.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x