Борьба за дорогу Т-16-07: в Килийской ОТГ стартовал сбор подписей под письмами президенту Украины

0 коментарів 71955 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Борьба за возвращение к жизни многострадальной дороги Т-1607 на участке Килия-Лески-Вилково вышла на новый этап. Пока проектно-сметная документация, изготовленная за средства местных советов, проходит экспертизу, в ОТГ делают все возможное, чтобы на сам ремонт были выделены средства из государственного бюджета. 


Об этом сообщает “Бессарабия INFORM”.

Статус наихудшей дороги Украины, который объективно можно присвоить данному направлению, затребовал, согласно проекту, колоссальных средств на ее реконструкцию. На большей части участка проезжая часть разрушена ниже основания, что подразумевает выполнение сложной формы капитального ремонта. Речь идет о свыше 350 миллионов гривен, что составляет полпроцента от всех средств, предусмотренных на ремонт дорог внутри страны на 2020 год. С учетом большой конкуренции, когда все области нуждаются в деньгах на ремонт, получить финансирование именно на Т-16-30 сложно. Местному бюджету такая сумма, конечно же, абсолютно не посильна – городской и районный советы едва нашли возможность выделить 1 млнн 450 тысяч гривен на изготовление проектной документации.

Поэтому килийский городской голова Павел Бойченко, понимая, что плохих дорог в Украине предостаточно, объяснил необходимость привлечь внимание к Килийской громаде лично президента Владимира Зеленского, собрав рекордное количество подписей под обращением к нему. При этом мэр заявил, что акция пройдет без политики.

С сегодняшнего дня в трех точках Килии, а также в селах Шевченково и Лески расположены палатки с изображением герба города, в которой можно получить свое, индивидуальное, письмо с заранее заготовленным текстом, и поставить под ним подпись. Работают точки сбора подписей на Центральной площади, возле рынка на поселке СРЗ, а также на пересечении улиц Киевская и Дмитриевская с 8.00 до 16.00.

Текст письма имеет следующее содержание:

“Шановний пане Президенте!

Ми, мешканці Кілійської міської об’єднанної територіальної громади Одеської області, щиро сподіваємося, що під Вашим керівництвом відбудуться позитивні зміни в нашій державі.
У Кілійській громаді проживає 27 000 мешканців, і всі ми, незалежно від політичних вподобань та релігійних переконань, об’єдналися задля кращого майбутнього для нас і наших дітей! Предметом для загального об’єднання всієї громади є гостра необхідність будівництва дороги, і тому ми звертаємося до Вас з проханням особисто сприяти проведенню капітального ремонту дороги державного значення загального користування Т-16-07 на ділянці Кілія-Ліски-Вилкове. Вище зазначена дорога має велике значення для економічного, соціального і культурного розвитку всього Придунав’я, і вона важлива для міст Кілія та Вилкове, сіл Ліски та селища Салман, тому що автомобільний транспорт є єдиним видом сполучення для мешканців цієї частини Одеської області. Це є найкоротший шлях, який зв’язує Вилківську та Кілійську ОТГ, по якій здійснюється перевезення сільскогосподарської продукції сільгоспвиробниками, фермерськими господарствами із сільгоспугідь, продуктів харування та промислових товарів місцевого виробництва, пасажирські перевезення між містами та селами двох об’єднаних гомад. Теперішній стан дороги перешкоджує розвитку промисловості, сільгоспвиробництва, туризму та інвестиційній діяльності в нашому регіоні, а це значні втрати для місцевого бюджету.
Також це єдина дорога, яка проходить уздовж Державного кордону України та має виключне значення, як для охорони Державного кордону, так і для підтримання обороноздатності України.
Дорога Кілія-Ліски-Вилкове – це дорога загального користування державного значення, яка зараз знаходиться в такому занедбаному стані, що водії маршрутних автобусів відмовляються працювати на даному маршруті. Люди змушені іноді долати відстань в 26 км пішки, що визиває обурення й радикальні настрої, та створює значну соціальну напругу у населення Кілійської міської об’єднаної територіальної громади. Фактично населення села Ліски та селища Салман знаходиться в транспортній блокаді.
З боку Кілійської міської ради Одеської області проведено великий обсяг робіт щодо стабілізації ситуації в громаді та здійснення заходів щодо проведення ремонту даної дороги. Кілійською міською радою вже виділено 1 450 000 грн на виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт автомобльної дороги державного значення загального користування Т-16-07 на ділянці Кілія-Ліски-Вилкове.

З повагою, __________________________________”.

Сегодня утром глава Килийской ОТГ Павел Бойченко объявил о старте акции по сбору подписей и обратился к жителям громады на свое странице в Facebook.

Шановні мешканці Кілійщини, Кілійською міською радою, волонтерами та активістами сьогодні розпочато збір підписів під зверненням до Президента України Володимира Зеленского щодо до ремонту автодороги державного значення Т-1607 Ізмаїл-Кіля-Ліски-Вилкове.

Кілійською міською радою раніше виділено кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації. Зараз розробка проекту завершена, документи проходять державну експертизу.

Згідно відповідей на наші звернення які ми отримали від Міністерсива інфраструктури перелік доріг які будуть будуть відремонтовані у 2020 році ще не затверджено.

Без забезпечення державного фінансування ремонт ціеї дороги неможливий. З огляду на надважливе значення автодороги Т-1607 для соціально-економічного розвитку нашого регіону ми, як мешканці громади, у зверненні просимо Президента взяти на особистий контроль та всебічно сприяти виділенню коштів з державного бюджету на ремонт ціеї дороги.

Тож прошу усіх небайдужих долучатися до збору підписів.

Якщо у вас є бажання не лише своїм підписом долучитися до цієї акції, і ви готові бути волонтером, звертайтесь до міської ради.

Щиро дякую усім за порозуміння та підтримку”, – прокомментировал мэр.

Как “БИ” сообщала ранее, цель городского совета – более 20 тысяч обращений к президенту с подписями жителей. После завершения акции письма будут переданы в Администрацию главы государства.

Борьба за дорогу Т-16-07: в Килийской ОТГ стартовал сбор подписей под письмами президенту Украины

Борьба за дорогу Т-16-07: в Килийской ОТГ стартовал сбор подписей под письмами президенту Украины

Борьба за дорогу Т-16-07: в Килийской ОТГ стартовал сбор подписей под письмами президенту Украины

Борьба за дорогу Т-16-07: в Килийской ОТГ стартовал сбор подписей под письмами президенту Украины

Борьба за дорогу Т-16-07: в Килийской ОТГ стартовал сбор подписей под письмами президенту Украины

Борьба за дорогу Т-16-07: в Килийской ОТГ стартовал сбор подписей под письмами президенту Украины

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x