Разгон Евромайдана-измена украинскому народу,-заявление генералов силовых структур Украины

1 коментар 40392 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Всеукраинская общественная организация ветеранов силовых структур Украины “Сила и Честь” (“СИЧ”), которая объединяет офицеров-ветеранов силовых структур Украины, выступила с заявлением, в котором резко осуждает силовой разгон Евромайдана. При этом ветераны отмечают, что действия спецвойск были неадекватными и не могут быть ничем оправданы, тем более установкой новогодней елки и катка. Это, по мнению офицеров, может считаться изменой украинского народа.


В организации возмущенны “жесткими и неадекватными действиями спецподразделений “Беркут”, которые носили агрессивный характер и были направлены против мирных граждан, которые не нарушали общественный порядок. При этом, отмечается в заявлении, что средства активной обороны были применены спецназовцами не для защиты, а для нападения на людей и их травмирования, передает Цензор.НЕТ.

Далее приводим текст заявления на языке оригинала.

“Всеукраїнська громадська організація ветеранів силових структур України “Сила і Честь” (“СІЧ”) категорично засуджує протиправні дії спецпідрозділів міліції на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада 2013 року з розгону мирної акції громадян. Ми висловлюємо свою беззастережну підтримку громадянської позиції української молоді та інших прогресивних сил українського суспільства, які прикладають зусиль до реалізації проголошеного нашою державою курсу на європейську інтеграцію.

Силовий розгін громадян на Майдані Незалежності спеціальними підрозділами Міністерства внутрішніх справ України всупереч діючому законодавству та Закону України “Про міліцю” став тою чорною сторінкою в історії вітчизняних правоохоронних та силових структур, яка може кваліфікуватись як ганебний приклад зради українському народові.

У діях підрозділів міліції на Майдані вбачається низка порушень норм Конституції, законів України та прав громадян нашої держави.

Не може бути приводом до побиття наших дітей та кровопролиття безперешкодний проїзд техніки для робіт на майдані для підготовки новорічних світ.

Проведена проти мирного зібрання громадян на Майдані Незалежності, з перевищенням службових повноважень, спеціальна операція із застосуванням засобів активної оборони, без попередження, призвела до тяжких наслідків – травмування людей. Жорсткі та неадекватні дії спецпідрозділів “Беркут” носили агресивний характер і були спрямовані проти мирних громадян, які не порушували громадський порядок та не створювали загрози здоров’ю або життю інших громадян та правоохоронців. При цьому засоби активної оборони були застосовані спецпризначенцями не для захисту, а для нападу на людей та їх травмування.

Ми вимагаємо від чинної влади провести всебічне, повне та об’єктивне розслідування ганебних подій в ніч на 30 листопада і дати політичну та правову оцінку діям всіх структур і посадових осіб, причетних до порушень прав громадян та чинного законодавства.

Вимагаємо від Генеральної прокуратури перевірити правомірність залучення в місто Київ керівництвом МВС України спецпідрозділів “Беркут” та військових спепідрозділів внутрішніх військ з інших регіонів України. Дати правову оцінку діям міліції при проведенні спеціальної операції, яка призвела до загрози життю і здоров’ю громадян України.

Вимагаємо притягнути до передбаченої Законом відповідальності винних у ганебних діях, спрямованих проти життя та здоров’я українських громадян та на дестабілізацію нашого суспільства.

Вважаємо, що питання подій на Майдані в ніч на 30 листопада повинно бути терміново розглянуте на засіданні Ради національної безпеки та оборони України з прийняттям жорстких кадрових та інших рішень, які забезпечать спокій та злагоду в українському суспільстві на цьому дуже важливому етапі розвитку нашої держави.

Ми, ветерани силових структур України, звертаємось до всіх наших колег – людей, які носять погони та дали присягу на служіння українському народу:

Ваша сила повинна слугувати народу! Ваша честь повинна бути незаплямована, ми разом з Вами – за свободу, право та демократію! Ми – за український народ!

ВГО “Сила і Честь” закликає співробітників органів внутрішніх справ до безумовного виконання Конституції України, законів, присяги на вірність українському народу.

30 листопада 2013 року

м.Київ

Від Президії Головної Ради

Всеукраїнської громадської організації

“Сила і Честь” (СІЧ):

І.П. СМЕШКО, генерал-полковник, Голова Комітету з питань розвідки при Президентові України (1995-1998 рр., 2004-2005 рр.), начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (1997-2000 рр.), заступник, перший заступник, в.о. Секретаря Ради національної безпеки і оборони України (2000-2003 рр.), Голова Служби безпеки України (2003-2005 рр.)

М.С. ОБИХОД , генерал-лейтенант юстиції, заступник Генерального прокурора (1998-2002 рр.) заступник Голови Служби безпеки України (2003-2005 рр.)

О.Т. КІХТЕНКО , генерал армії України, Командуючий Внутрішніми військами Міністерства внутрішніх справ України (2005-2010 рр.)

Ю.Е.ЧЕРКАСОВ , генерал-полковник міліції, перший заступник державного секретаря МВС України (2003-2004 р.р.)

С.І. ТУЗ, генерал-лейтенант, заступник Голови Служби безпеки України (2004-2005 рр.)

А.П.ГЕРАСИМОВ, генерал-лейтенант, заступник Голови Служби безпеки України (2000-2005 рр.), лауреат Державної премії в галузі інформатизації (2004 р.).

А.С. ДОВГОПОЛИЙ, доктор технічних наук, професор, керівник Апарату Ради національної безпеки і оборони України (1994-1996 рр.), заступник Міністра оборони України по озброєнню – начальник озброєння Збройних Сил України (1996-2000 рр.)

О.І.ШИНКАР, керівник Секретаріату Вищої ради юстиції України (1998-2011 рр.), державний службовець першого рангу.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Синдбад
Синдбад
10 лет назад

Cборище оранжевой сволоты,вышвырнутой от Ющенковской кормушки!

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x