Творчі колективи з села Зоря відтворили старовинний болгарський народний обряд “Еньовден”

0 коментарів 33156 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Еньовден — це болгарське народне свято, яке відзначається 24 червня (7 липня) і збігається з днем ​​літнього сонцестояння. У цю дату православна церква також вшановує народження Іоанна Предтечі, і часто обряди та традиції двох свят переплітаються. Шанували це свято і болгари з села Зоря Саратської громади. У відео, яке відзняли колективи, детально розповідається про дівочі ворожіння у цей день, обряд похорону фігури Еньови та багато чого іншого. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Саратську селищну раду.
 
Назва “Еньовден” в перекладі зі староболгарської означає «новий день». З новим днем ​​починався новий рік (в давнину новий рік починався з найдовшого дня в році – літнього сонцестояння).

Раніше свято Еньовден дуже шанували, з покоління в покоління передаючи знання про нього та виконуючи давні традиції, пов’язані з цим святом. До речі, у народних обрядах та традиціях укладено величезний філософський сенс життя, збережено багатий історичний досвід та шлях болгарського народу.


Розуміючи це, творчі колективи КЗ «Зорянський СБК» вже не вперше відтворюють старовинні болгарські народні святкування, традиції та обряди, зберігаючи таким чином історію своїх предків та передаючи ці знання підростаючому поколінню.На відео відтворений один з багатьох народних обрядів саме на «Еньовден».

Переглянути відео відтворення обряду можна за посиланням.

“Ой, Еньо, Еньо, я изляз Еньо,
Изляз, да видишь чудо голямо.
Хубави моми с китки халени.
При тебя дошле късмет да чуят”.

Творчі колективи з села Зоря відтворили старовинний болгарський народний обряд "Еньовден"

Творчі колективи з села Зоря відтворили старовинний болгарський народний обряд "Еньовден"

Творчі колективи з села Зоря відтворили старовинний болгарський народний обряд "Еньовден"

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x