У 2024 році перейти на зимовий час восени доведеться у ніч з 26 на 27 жовтня, а стрілки годинників необхідно перевести о 4:00 ранку. Стрілки годинника треба буде перевести назад. Це означає, що тепер українці спатимуть на годину більше, ніж зазвичай. Однак варто зауважити, що зменшиться тривалість світлового дня. Так, у західних регіонах України темнітиме дуже рано, а на сході країни світатиме о третій годині ночі.

Нагадаємо, 16 липня 2024 року Верховна Рада України проголосувала за законопроєкт, який передбачає скасування переходу з літнього на зимовий час. Тому українцям більше не доведеться двічі на рік переводити годинники, оскільки в цьому не буде потреби.

Більшість електронних пристроїв, серед яких комп’ютери, ноутбуки, планшети, смартфони, смартгодинники тощо, самостійно перейдуть на новий час. Втім, самостійно налаштувати доведеться лише механічні годинники.

Цікаво, що традиція переводити годинники в Україні виникла ще за радянських часів, у 1981 році. Тоді це робили, щоб зекономити енергоресурси та краще використовувати денне світло. Наразі у світі є понад 70 країн, які щорічно переходять на літній та зимовий час.