Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У Ренійській громаді планується встановити сонячні панелі на будівлі лікарні та однієї зі шкіл

0 коментарів 3645 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Рені розпочалася робота щодо виконання ухваленого Кабінетом Міністрів України Рішення від 09 серпня 2024 року про активізацію програми встановлення альтернативної енергетики в адмінбудівлях, лікарнях та школах (встановлення сонячних генераторів). Про це повідомив заступник голови Ренійської міської ради Іван Стадніков, спілкуючись з  кореспонденткою “Бессарабії INFORM”.


«Зараз триває проєктування, розробляється проєктно-кошторисна документація для встановлення сонячних панелей у будівлях Центральної районної лікарні та Ренійського ліцею № 2. Спочатку було проведено обстеження цих будівель стосовно опорної спроможності дахів та можливості монтажу станцій. Фінансування буде здійснюватися з державного бюджету і частково місцевого», — розказав Іван Олексійович.

Про активізацію роботи щодо забезпечення закладів критичної інфраструктури альтернативними джерелами електроенергії заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Уряду 9 серпня 2024 року: «…сьогодні ухвалюємо рішення про активізацію програми встановлення альтернативної енергетики в адмінбудівлях, лікарнях та школах. Мова насамперед про сонячні панелі на дахах, а також встановлення установок зберігання енергії. Це завдання як для міністерств, так і для всіх місцевих керівників. Маємо вийти на рівень, коли максимальна кількість лікарень, адмінбудівель та шкіл є автономними».

А от яке Рішення ухвалив Уряд: «Міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, обласним та Київській міській державним адміністраціям (військовим адміністраціям) забезпечити у період до 31 грудня 2025 р. встановлення генеруючих установок, призначених для виробництва електричної енергії з енергії сонячного випромінювання, та установок зберігання електричної енергії для покриття споживання в громадських та адміністративних будівлях, закладах охорони здоров’я та закладах освіти, закладах та установах системи соціального захисту населення тощо. Фінансування заходів здійснюватиметься за рахунок міжнародної технічної та гуманітарної допомоги, недержавних фондів підтримки розвитку відновлюваних джерел енергії та заходів з енергоефективності, а також інших не заборонених законодавством джерел фінансування».

Даний документ зобов’язує керівників усіх рівнів протягом року вирішити проблему безперебійного забезпечення автономною електроенергією усіх шкіл, лікарень, установ соціального захисту.

У Ренійській громаді тільки у школах  мінімум 11 приміщень, які треба обладнати фотоелектричними модулями (сонячними панелями для генерації електроенергії).

Але чи виконають завдання Уряду в Ренійській громаді вчасно? Директорка Ренійського ліцею № 2 Віра Гулько повідомила, що поки ніяких робіт в її закладі щодо встановлення сонячних панелей не відбувається.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x