Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Одеський національний університет ім. Мечникова вперше у світовому рейтингу

0 коментарів 6912 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Британська рейтингова агенція «Times Higher Education» у жовтні оприлюднила результати одного з найпрестижніших світових рейтингів університетів. Серед 2095 освітніх установ зі 115 країн цього року рекордну кількість українських вишів включено до списку — 17 закладів вищої освіти з різних міст України. Про це, посилаючись на МОН, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Зокрема йдеться про виші Дніпра, Івано-Франківська, Києва, Львова, Одеси, Сум, Ужгорода, Харкова та Чернівців. Серед них уперше до рейтингу потрапив Одеський національний університет імені І. І. Мечникова.

Сумський державний університет отримав найвищу позицію серед українських університетів, увійшовши до групи закладів, що посіли місця в діапазоні 801–1000 у світовому рейтингу. Інші українські університети, включно з Одеським національним університетом імені І. І. Мечникова, увійшли до групи 1501+.

Рейтинг оцінює університети за 18 ключовими показниками ефективності, згрупованими в п’ять основних індикаторів: освітня діяльність, дослідницьке середовище, якість наукових досліджень, співпраця з промисловістю та міжнародна відкритість. Ці критерії допомагають скласти об’єктивне уявлення про якість освітніх і наукових процесів в університетах по всьому світу.

 

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x