Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Ядерна небезпека для всієї Європи: росія готує удари по критичних об’єктах України

0 коментарів 2889 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Кремль готується до можливих атак на ядерні об’єкти в Україні, що становить серйозну радіаційну загрозу для всього європейського континенту. Українське Міністерство енергетики попередило про небезпеку, яку несуть російські атаки на критично важливі підстанції, що підтримують роботу атомних електростанцій, ставлячи під загрозу радіаційну безпеку країни. Про це, посилаючись на Міненерго, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Зважаючи на загрозу, Міненерго звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) з проханням прискорити розгортання моніторингових місій на ключові підстанції, щоб запобігти можливим катастрофам. Таке звернення підкреслює масштаб загрози та нагальність міжнародної реакції на потенційну небезпеку для всієї Європи.

«За даними української розвідки, Кремль готує удари по критичних об’єктах ядерної енергетики України напередодні зими. Зокрема йдеться про відкриті розподільчі пристрої АЕС та підстанції передачі, які є критичними для безпечної роботи атомної енергетики», ─ зазначив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга.

Ця ситуація демонструє критичну потребу в забезпеченні енергетичної безпеки України в умовах триваючої війни, де атакуються не тільки військові об’єкти, але й інфраструктура, що може спричинити серйозні екологічні та гуманітарні наслідки.

Ядерна небезпека для всієї Європи: росія готує удари по критичних об'єктах України

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x