Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В області зафіксували спалахи кору: один з них ─ на Ізмаїльщині

0 коментарів 4077 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За тиждень в Одеській області зареєстровано два спалахи кору. Зокрема, в Ізмаїльському районі захворіли дві дитини до 17 років. Про це, посилаючись на ОЦКПХ, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Захворівші були вакциновані згідно з календарем профілактичних щеплень. Обидві дитини госпіталізовані до інфекційного відділення, де лабораторно підтверджено діагноз кору.

Другий спалах стався в Одеському районі, де захворіли мати та її 3-річна дитина, які не були щеплені проти кору. Вони були госпіталізовані до міської клінічної інфекційної лікарні. Діагноз також підтверджений лабораторними аналізами.

У відповідь на спалахи проведено комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів для недопущення подальшого поширення інфекції. Важливо зазначити, що всі хворі не виїжджали за межі країни, тому випадки класифікуються як ендемічні, тобто місцеві.

Загалом з початку року в області всього підтверджено 40 випадків кору (із них 25 – у дітей віком до 17 років). Найбільша кількість захворювань зареєстрована в Одеському районі – 31 (у т.ч. м.Одеса – 7), Ізмаїльському – 8, Березівському – 1 випадок.

Із захворілих щеплені згідно з віком 8 осіб, не щеплені – 32, переважно з релігійних переконань.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x