Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Узимку світла може не бути до 20 годин на добу – прогнози аналітиків

0 коментарів 11232 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За оптимістичним сценарієм світла взимку може не бути до 12 годин на добу. Якщо ж взяти до уваги песимістичний варіант, то українці залишатимуться “у темряві” майже протягом усієї доби – до 20 годин. Про це розповіли в “Економічній правді“, посилаючись на аналітиків Центру протидії дезінформації (ЦПД), повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук  прогнозує декілька сценаріїв ситуації в енергетиці в осінньо-зимовий період, залежно від розвитку подій.

У ЦПД зазначають, що у разі роботи на стабільній основі 8-9 енергоблоків АЕС, а зима буде помірною, то планується відновлення близько 3 ГВт пошкодженої потужності.

“За такого розвитку подій можливі відключення електроенергії тривалістю до 12 годин на добу”, – йдеться у повідомленні.

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2000 мегават потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6–7, і при цьому зима буде холодною.

“Тоді система опиниться в кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо Росія продовжить атакувати українську енергетику, то цієї зими українці можуть проводити до 20 годин на добу без світла та опалення”, – спрогнозували в ЦПД.

Водночас член енергетичного комітету Верховної Ради Сергій Нагорняк має інший прогноз. Якщо температура взимку опуститься до -10°C, українці із великою ймовірністю матимуть електроенергію лише протягом 12-14 годин на добу, а решту часу перебуватимуть без світла.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x